Msnfun-virus på MSN Messenger?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg er fått et virus på MSN Messenger og jeg lurer på hvordan jeg får det vekk. Msnfun heter det, og det hindrer meg i å ta vekk blokkeringer og sender seg selv til alle jeg snakker med i en link som spør om du har lyst til å bli en hacker på msn..

Har prøvd alt for å fjerne det men det går ikke vekk, uansett - jeg finner det bare ikke....

Hilsen Kim

Datadoktoren svarer

Hei,

Virus på MSN er forholdsvis nytt, men stort sett dreier det seg om ormer hvis eneste funksjon er å spre seg selv til alle på kontaktlisten din. Det viktigste er å ikke klikke på pekere i MSN-vinduet som virker suspekte (som om når en venn av deg plutselig bytter språk).

En kjapp sjekk etter Msnfun-viruset gav meg litt annen informasjon enn det du sier, i følge Zone Labs prøver Msnfun å spre en nettadresse med et virus på - og nettadressen har for lengst blitt tatt ned.

Dette er ikke den første gangen et virus har "mutert," altså endret seg i felten, men de fleste virusene kan fjernes rimelig enkelt med et oppdatert antivirusprogram.

Du kan for eksempel laste ned en prøveversjon av Kaspersky antivirus til å begynne med, og så installere Ad-Aware i tilfelle du har noe mer rusk i hjørnene av harddisken din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.