Multicom 2004-06

En av de virkelig veteranene i oversikten vår, er Multicom. De har ofte litt annet fokus på sine PC-pakker enn de andre, og er som regel vel verdt å vurdere før du slår til. Hva med juni-tilbudet?

Publisert

Multicom er kanskje den leverandøren som har tenkt minst design denne måneden, og har nok hatt fokus mer på funksjonalitet. PCen er i standard "datafarge", lysegrått, med matchende skjerm, tastatur og mus. I fronten sitter det en minnekortleser for de aller fleste typene.

Som den eneste leverandøren denne gangen har Multicom satset på en PC basert på Intel-arkitektur. Det sier litt om utviklingen på PC-markedet her hjemme for tiden. Prosessoren er en kraftig 3 GHz Pentium 4, og den sitter på et avansert hovedkort basert på det populære i865-brikkesettet, med støtte for både RAID og Serial-ATA. Du får dessuten 6 USB-porter, 2 Firewireporter, Gb LAN (1000 Mbit nettverk) og hovedkortet har dessuten hele 6 ledig PCI-spor for videre utbygging.

Minneløsningen er meget kjapp, og harddisken fra Western Digital hører også til i øvre skikt med tanke på hastighet. Den er dessuten meget romslig (200 GB). Du får også med DVD-brenner for både + og - formatene, men den støtter ikke brenning av de nye DL-platene med nærmest dobbel kapasitet.

Grafikkløsningen er middels kraftig, og består av et kort med brikken Geforce FX5600 XT fra Nvidia. Dette er ikke de største spillentusiastenes førstevalg, men den bør duge for de fleste. Den støtter dessuten to skjermer samtidig. LCD-skjermen er en 17" av ukjent merke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer