Multicom 2005-01

Multicom velger ofte litt alternative løsninger. Hva har de å slå i bordet med i januar?

Publisert

Designmessig tidsriktig denne gangen fra Multicom, alt går i sort og grått. Kabinettet er av merke Aopen, og har blant annet USB-porter i fronten. På innsiden sitter det et Socket 754-hovedkort fra Elitegroup, og dette er utstyrt med brikker fra SiS. En grei løsning, men siden Socket 754 allerede er avløst av Socket 939, er ikke dette det mest fremtidsrettede valget.

Prosessoren er derimot kraftig nok, kun PS Data kan matche Multicoms AMD Athlon 64 3400+ prosessor. Det som imidlertid trekker ned, er at PCen leveres med 512 MB minne, mens mange denne gangen tilbyr det dobbelte. Selv om de fleste klarer seg bra med 512, er det ingen tvil om at mer minne kan slå positivt ut når du jobber med mange - og tunge oppgaver samtidig.

Harddisken rommer 250 GB*, og det er kun Mamoz Data som tilbyr like mye denne gangen. I tillegg får du med en DVD-brenner fra Nec, og denne fikk strålende omtale og en 6-er på terningen i vår test. Diskettstasjon må du imidlertid klare deg uten, men vi tror de færeste vil gråte av den grunn.

(20.1.2005: *Oppgradert fra 200 GB)

Vi gir et stort pluss til Multicom for at de leverer PCen med innebygd trådløst nettverk og, som eneste aktør, ISDN-kort inkludert i prisen. Med en WLAN-ruter i hus trenger du ikke tenke på å strekke kabler for å koble PCen til Internett - uansett hvor du velger å sette den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.