Multifunksjons discman:

Grensene mellom forbrukerelektronikk og dataprodukter er for lengst begynt å bli uklare. Med Sonys nye discman fortsetter trenden.

Multifunksjons discman:
Publisert
Sist oppdatert

Den batteridrevne og kompakte MPD-AP20U skiller seg ved første øyekast ikke nevneverdig fra mange andre MP3-baserte CD-spillere på markedet, men i praksis byr den på langt flere funksjoner. Enheten er nemlig utstyrt med en USB2.0-port for tilkobling til PC/Mac, og forvandles dermed til en rask 24x/10x/24X CD-brenner.

Dessuten leser den DVD-plater, både med film- og datainnhold. Spilleren kan også kommunisere med PCer som kun har USB1.1-kompatible porter, men da med redusert hastighet.

Spilleren er også utstyrt med kortleser for Sonys egne MemoryStick-minnekort, som blant annet benyttes i Sonys digitalkameraer og DV-kameraer.

Seigt batteri

Sony hevder at de oppladbare batteriene som følger spilleren holder til rundt 10 timer med kontinuerlig MP3-avspilling, eller brenning av 7-9 CD-plater. Skal du drimot se på DVD-film (krever PC-tilkobling), bør du bruke batterieliminator dersom filmen varer i mer enn halvannen time. Lading av batteriene skjer automatisk når spilleren plasseres i en medfølgende krybbe.

Spilleren har relativt kompakte, ytre mål - 136.4mm x 22mm x 159mm, men den er noe tyngre (330 gram) enn de fleste moderne CD-baserte MP3-spillerne.

MPD-AP20U leveres med øretelefoner (fjernkontroll på kabelen) og programvare for både CD-brenning, CD-ripping og MP3-komprimering, og DVD-avspilling - både for Mac og Windows. Den finnes allerede i amerikanske butikker, og prisen ligger i følge Sony på under $300. Med dagens lave dollarkurs betyr det rundt 2.100 norske kroner.

Vi har vært i kontakt med Sony Norge om produktet, men har foreløpig ikke fått bekreftet når produktet vil bli tilgjengelig her hjemme.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer