Multimedia

Publisert

Fokus 99 har samlet en del presentasjoner som har en klart positiv pedagogisk kvalitet. Du kan for eksempel se bilde av og høre lydene for rekke ulike fuglearter. En annen presentasjon viser det periodiske system, som her har blitt interaktivt. Ved å klikke på enkelte grunnstoffer, vil utdypende informasjon bli vist.

Mange av presentasjonene er svært pene, og har stor pedagogisk kvalitet. Men det er kanskje litt for tydelig at Kunnskapsforlaget ikke har laget dem selv. Noen ganger dukker det opp tekst på svensk, og dessuten har hver presentasjon hver sin grafiske profil.

Noen få presentasjoner holder ikke mål, slik som å fylle ut et skjema for å sette i gang et snøskred. Men totalt sett gjør presentasjonene i Fokus 99 nytten, og er både morsomme og nyttige.

360 grader

Fokus 99 har noen få presentasjoner hvor du kan utforske for eksempel Nidarosdomen ved hjelp av hele ti 360-graders bilder. Dette er nokså imponerende, og det eneste vi kunne sette fingeren på, var at bildene kanskje var litt mørke.

Videoer og lydklipp

Fokus 99 inneholder 26 videoer. Disse er for korte – noe som var en innvending mot Encarta og Britannica også – men de er av ganske god kvalitet. Utvalget av videoer er fornuftig, og de dekker i hovedsak norske hendelser. Jeg fikk for første gang se flere historiske øyeblikk som jeg tidligere bare har hørt om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer