Mus med force-feedback fra Logitech

NYHET: Vi har hittil sett Force Feedback-teknologien på ratt og joysticker, men en mus som beveger seg av seg selv, det er noe helt nytt. Snart kommer den på markedet, og målgruppen er de tøffeste PC-spillerne.

Mus med force-feedback fra Logitech
Publisert

Man kan selvsagt spekulere i om Force-Feedback egentlig er nyttig, men det er vel stort sett en smakssak. Uansett så er hensikten med teknologien å gi PC-spilleren en mer realistisk følelse siden spillekontrollen gir fysisk tilbakemelding i forma av risting og slag hvis f.eks. bilen du kjører i spillet krasjer.

Så langt har dette vært brukt i spillkontrollere for flysimulatorer og bilspill. Det er kanskje også i slike spill at teknologien er mest nyttig, i og med at følelsen av realisme er viktig i disse spillene. Men nå er altså turen kommet til musen, et redskap som gjerne brukes i action-spill av typen Quake o.l.

Prinsippet er følgende: musen ligger på en medfølgende matte, som har en innebygget prosessor. Denne prosessoren bearbeider signaler fra PCen, og sender dem videre til en mekanisme i musen. På den måten kan musen vibrere og riste.

Kreasjonen har fått navnet WingMan, og ligner på en hvilken som helst annen mus med tre knapper. Noen vil kanskje også synes at den har et litt stiligere design. Tilkoblingen skjer via USB-port, og det følger med en del programvare som blant annet tillater musen å emulere andre Force Feedback-kontrollere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer