Mus som leser fingeravtrykk

COMDEX 99: Er du lei av å måtte huske passord til maskinen, til nettverket, epost-kontoen, nettbanken og ulike webtjenester? Nå kommer U-Match Bio Link, musa som gjør jobben for deg.

Publisert

Den ser nesten ut som en vanlig mus, men har en leser på venstre side, der hvor de fleste av oss også vanligvis plasserer tommelen. Og når tommelen din er plassert over denne åpningen, leser U-Match Bio Link fingeravtrykket ditt. Programvare fortolker fingeravtrykket for å gjenkjenne din identitet, slik at sikkerhetsmurene rundt maskinen din og alle tilkoblinger fjernes.

U-Match Bio Link benytter en metode hvor 100 punkter på fingertuppen din leses, og deretter sammenlignes avlesningen med informasjon i en database. Hvis 75 av disse punktene stemmer, blir du regnet som gjenkjent og slipper inn i datavarmen. Denne prosessen tar rundt 1/10 sekund, avhengig av PCens/nettverkets hastighet.

Foreløpig kjenner vi ikke til detaljer om teknologien, men i følge produsentene av U-Match Bio Link skal det være 100% sikkert at ingen uvedkommende klarer å lure systemet.

Utover å tilby sikkerhet på din egen maskin, er systemet laget for å fungere bl.a. i større nettverk, sammen med nettbanker og elektronisk handel. Produsentene av U-Match Bio Link satser dessuten på at denne musa og sikkerhetsmetoden som den innebærer etter hvert skal bli standard utstyr i for eksempel kontormiljøer, hvor hver ansatt ofte må huske flere passord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer