Musestille mini-PCer med Pentium M

Mange har tenkt tanken, og nå blir den en realitet. Pentium M-prosessoren blir snart å finne i stasjonære PCer.

Musestille mini-PCer med Pentium M
Publisert
Sist oppdatert

Intel Pentium M, prosessoren som ble lansert tidligere i år, har flere gode egenskaper enn lavt strømforbruk. Varmeutviklingen er for eksempel svært lav, og ytelse pr MHz er langt høyere enn Pentium 4-prosessorer. Tester vi har utført viser omtrent samme ytelsestall for en 1,3 GHz Pentium M-prosessor som på en 2.0 GHz Pentium 4-prosessor.

Mange har stilt spørsmålstegn ved hvorfor prosessoren kun er å finne i bærbare PCer, all den tid at den yter bedre enn Pentium 4 og samtidig krever langt mindre kjøling. Dette har det tyske selskapet Lippert gjort noe med, de har annonsert Thunderbird - et mini-ITX kort med Pentium M!

I lommeformat

Et mini-ITX kort er kvadratisk med 170mm lange sider, ikke mer enn at det dekker en hånd. Likevel er det ingen problemer å få plass til en fullverdig PC med utbygginsgsmuligheter på denne plassen. Dette skyldes at alle funksjoner er integrert i brikkesettet, som i dette tilfellet er i82855 GME og i82801 DB fra Intel.

Spesifikasjoner

Intel Pentium M på 1600 MHz eller høyereOpptil 1 GB DDR333 SDRAMIntegrert grafikk med støtte for skjermer på opptil 1600x1200 og LVDS for andre formater, f. eks. LCD, TV osv.Tilkobling for PS/2 tastatur/mus, floppy, serieporter, 2x Ultra ATA100, 2x Ethernet, 6x USB 2.0 og AC97 lyd.1 PCI kortplass, 1 mini-PCI, 1 CompactFlash type2

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer