Musestille mini-PCer med Pentium M

Mange har tenkt tanken, og nå blir den en realitet. Pentium M-prosessoren blir snart å finne i stasjonære PCer.

Musestille mini-PCer med Pentium M
Publisert
Sist oppdatert

Intel Pentium M, prosessoren som ble lansert tidligere i år, har flere gode egenskaper enn lavt strømforbruk. Varmeutviklingen er for eksempel svært lav, og ytelse pr MHz er langt høyere enn Pentium 4-prosessorer. Tester vi har utført viser omtrent samme ytelsestall for en 1,3 GHz Pentium M-prosessor som på en 2.0 GHz Pentium 4-prosessor.

Mange har stilt spørsmålstegn ved hvorfor prosessoren kun er å finne i bærbare PCer, all den tid at den yter bedre enn Pentium 4 og samtidig krever langt mindre kjøling. Dette har det tyske selskapet Lippert gjort noe med, de har annonsert Thunderbird - et mini-ITX kort med Pentium M!

I lommeformat

Et mini-ITX kort er kvadratisk med 170mm lange sider, ikke mer enn at det dekker en hånd. Likevel er det ingen problemer å få plass til en fullverdig PC med utbygginsgsmuligheter på denne plassen. Dette skyldes at alle funksjoner er integrert i brikkesettet, som i dette tilfellet er i82855 GME og i82801 DB fra Intel.

Musestille mini-PCer med Pentium M


Spesifikasjoner

  • Intel Pentium M på 1600 MHz eller høyere

  • Opptil 1 GB DDR333 SDRAM

  • Integrert grafikk med støtte for skjermer på opptil 1600x1200 og LVDS for andre formater, f. eks. LCD, TV osv.

  • Tilkobling for PS/2 tastatur/mus, floppy, serieporter, 2x Ultra ATA100, 2x Ethernet, 6x USB 2.0 og AC97 lyd.

  • 1 PCI kortplass, 1 mini-PCI, 1 CompactFlash type2

Musestille mini-PCer med Pentium M


Kortet er ikke tilgjengelig enda, og priser er ikkke annonsert. Det som er interessant er at dette viser at noen tenker nytt når det gjelder stasjonære PCer, både med hensyn til lavt strømforbruk og kjøling.

Det er faktisk mulig å unngå vifte og bare bruke passiv kjøling. Med en ekstern strømforsyning er det da bare harddisk og optisk lagringsenhet som lager støy.

Mer informasjon finner du på Lippert's nettsted

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer