Musikk fra CD-ROM

Alle CD-ROM-lesere kan spille musikk-CDer. Du kan enten koble til et par vanlige hodetelefoner i fronten eller benytte en lydkabel mellom leseren og lydkortet ditt. Noen har også digital utgang for lyd. Denne utgangen kan brukes til å overføre lyden digitalt til et profesjonelt lydkort med tilsvarende digital inngang.

Publisert

Hvis du skal spille inn musikk på harddisken, er det enklest å starte et WAV opptaksprogram, velge CD-audio som kilde og gjøre et vanlig opptak. Ulempen med det er at du får en unødvendig konvertering fra digital til analog i CD-ROM leseren og tilbake til digital på lydkortet. Inne i en PC er det mange høyfrekvente kabler og komponenter. Alle disse genererer støy på opptaket. Både lydkabelen og lydkortet trenger å isoleres for best mulig resultat.

Lydkabler mellom en CD-ROM-leser og lydkortet er et kapittel for seg. Mange spillere blir levert uten kabel, og hvis du har en, er det ikke sikkert at den passer på ditt lydkort. Heldigvis ser det ut til at tilknytningen av type 1 nå ser ut til å dominere for både lydkort og CD-ROM lesere. For en oversikt over de forskjellige variantene, se bildet under:Med et bra lydkort med digital inngang, kan du spare dette leddet hvis CD-ROM-leseren også har en tilsvarende digital utgang. Denne løsningen er desverre ganske dyr, og du får bare kopiert musikken i 1X hastighet.

Den beste og enkleste løsningen er å benytte en "ripper". Det er et program som leser en musikk-CD direkte og kopierer innholdet ned på harddisken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer