Musikk og film til norske Google Play

Endelig får nordmenn tilgang til mer innhold.

MER INNHOLD: Nå er det ikke lenger bare apper å få kjøp på Googles Play-butikk. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MER INNHOLD: Nå er det ikke lenger bare apper å få kjøp på Googles Play-butikk. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google utvider sitt film- og musikkutvalg på Google Play i 37 nye land, inkludert Norge.

Det betyr at norske brukere endelig får muligheten til å kjøpe eller leie filmer fra Googles mediabutikk på samme måte som i Apples iTunes Store.

I tillegg til at det også blir mulig å kjøpe musikk på «gamlemåten», altså digitalt, vil det også være mulig å tegne abonnement som lar deg streame både din og Googles musikk på alle dine enheter.

Les også: Musikkstreaming på mobilen - hvilken tjeneste er best?

Spotify-konkurrent

Musikkstreamingtjenesten har det ganske streite navnet Full Tilgang, og vil koste 79 kroner per måned for de som registrerer seg før 30. april, og 99 kroner per måned for etternølerne.

Du kan prøve tjenesten gratis i 30 dager først.

Til den prisen får du ubegrenset streaming, offline-avspilling, samt synkronisering av kjøpt musikk, ifølge Array.se.

Musikken kan spilles av i nettleseren på datamaskinen eller via Google Play Musikk-appen på en mobil eller nettbrett.

PLAY MUSIKK: Her er musikkappen til Google, Play Musikk. Fra denne kan du streame musikkbiblioteket ditt på opptil 20.000 låter, eller Googles katalog på over 20 millioner låter. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PLAY MUSIKK: Her er musikkappen til Google, Play Musikk. Fra denne kan du streame musikkbiblioteket ditt på opptil 20.000 låter, eller Googles katalog på over 20 millioner låter. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


I tillegg til å høre på musikk fra Googles musikkatalog, kan du altså også høre på musikk fra ditt eget personlige musikkbibliotek. Med Googles programvare for PC og Mac kan du laste opp musikkfiler til skyen, og deretter spille den av på alle enheter, både Android og iOS.

Merk at du ikke må abonnere på Full tilgang for å streame musikk fra ditt eget bibliotek.

Les også: iTunes Match lansert i Norge

Kjøp og lei filmer

Filmer er som nevnt også lansert på norske Google Play. Filmene kan både kjøpes og leies, men ikke nødvendigvis alle, ifølge Array.se. Prisnivået ser ut til å være omtrent det samme som på iTunes Store, men utvalget er foreløpig begrenset.

FILMBUTIKKEN: Google har en egen avspillingsapp kalt Play Movies hvor du kan se på filmene du leier og kjøper. Men du må gjøre selve kjøpet fra Google Play-butikken. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FILMBUTIKKEN: Google har en egen avspillingsapp kalt Play Movies hvor du kan se på filmene du leier og kjøper. Men du må gjøre selve kjøpet fra Google Play-butikken. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Det koster mellom 29 og 39 kroner for å leie en film, og mellom 79 til 139 kroner for å kjøpe en film. Da snakker vi imidlertid bare vanlig SD-kvalitet. Høykvalitets HD-versjoner koster ekstra. For eksempel koster Veronica Mars-filmen i HD-kvalitet 49 kroner å leie, men 169 kroner å kjøpe.

SD ELLER HD: Du kan velge om du vil leie/kjøpe filmer i vanlig SD-kvalitet eller bedre HD-kvalitet. Sistnevnte koster riktignok ekstra. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SD ELLER HD: Du kan velge om du vil leie/kjøpe filmer i vanlig SD-kvalitet eller bedre HD-kvalitet. Sistnevnte koster riktignok ekstra. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Når du leier en film har du 30 dager på å begynne og se den. Når du først har begynt å spille den av, har du 48 timer på å se den ferdig. Det er det samme som i Apples mediabutikk.

Mange av filmene i Googles butikk har også norske undertekster. Du kan se på filmene i både nettleseren og i apper for Android og iOS, og du kan streame eller laste dem ned for offline-avspilling på inntil fem enheter.

Enn så lenge så tilbys ikke TV-serier i Google Play-butikken. Det er det kun USA og en håndfull andre engelskspråklige land som har. Igjen som i iTunes Store, med andre ord.

Les også: Når kommer hele Google Play til Norge?

Kommer Chromecast?

At Google nå åpner for musikk og film i sin norske butikk kan for øvrig åpne for at deres Apple TV-alternativ Chromecast endelig vil bli offisielt lansert her til lands. Den har så langt bare vært tilgjengelig i norske nettbutikker som gråimport.

Ifølge Telegraph ryktes det at Chromecast slippes for salg i Storbritannia i morgen, noe som kan være gode nyheter for oss på andre siden av Nordsjøen. Google var hemmelighetsfulle da vi spurte dem om saken i forrige uke.

PS: For å få det nye innholdet på Google Play, må du antagelig gå inn i fleroppgave-kjøring på mobilen eller nettbrettet ditt og lukke appen, og så starte den på nytt.

Les test: Så bra er Google Chromecast

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer