Over og ut for iTunes

Musikk, video og podkaster blir separate apper i macOS 10.15

Apple har planer om å avlive det tungrodde programmet.

MER ENN MUSIKK: I starten var iTunes et musikkavspillingsprogram, men i dag brukes det først og fremst til synkronisering av iPhoner og iPader. Foto: Apple/Dinside
MER ENN MUSIKK: I starten var iTunes et musikkavspillingsprogram, men i dag brukes det først og fremst til synkronisering av iPhoner og iPader. Foto: Apple/Dinside Vis mer
Publisert

iTunes - programmet alle elsker å hate - synger på siste vers.

I neste versjon av mac OS kommer Apple nemlig til å bryte det opp i separate apper for musikk, video og podkaster. Det melder kjennere Guilherme Rambo i 9to5Mac og utvikler Steve Troughton-Smith, skriver The Verge.

Da Apple lanserte nye TV-tjenester nylig, meldte selskapet at TV-appen, som finnes til iOS og Apple TV, snart kommer til Mac.

TV-appen vil huse Apples kommende TV-tjenester, mens Musikk-appen vil være hjem for Apple Music. Podkaster-appen vil naturligvis inneholde podkaster.

For de teknisk interesserte: appene sies å være såkalte Marzipan-apper, som er Apples nye teknologi som vil gjøre det mulig for utviklere å lage Mac-apper av iOS-appene sine uten for mange kodeendringer.

Apples News-app, som ikke er tilgjengelig i Norge, er en slik Marzipan-app.

Vokste seg for stor

Å avlive iTunes kommer ikke en dag forseint, synes å være den gjengse oppfatningen der ute. Programmet ble opprinnelig lansert i 2001, og i starten var det bare en enkel musikkspiller.

Med tiden vokste iTunes til å bli mye mer, et sted for å administrere alt multimediainnhold, synkronisering med andre enheter og butikk for både musikk, film og TV-serier, bøker, apper og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer