Musikkbyggesett for alle

Steinberg Sequel 2 - utfordreren til GarageBand i ny versjon

Foto: Teerapong Boongird
Foto: Teerapong Boongird Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Mac-miljøet var GarageBand en vinner, og både erfarne musikere og amatører tok det i bruk med åpne armer. For proffene var det topp til å lage skisser til nye låter, mens amatørene kom i mål med sine prosjekter.

På PC var det ingen andre programmer som la opp til det samme, der var det stort sett nedskalerte versjoner av de tyngre programmene som var tilgjengelige.

Men Steinberg tok utfordringen og lanserte i mars 2007 Sequel både for PC og Mac. Vi sjekket ut programmet i denne artikkelen.

Vår konklusjon var at programmet var svært lovende, det har kommet noen oppdateringer underveis, og nå har altså versjon 2 kommet.

Her er det mange nyheter som gir deg nye muligheter, uansett hvordan du bruker eller kunne tenke deg å bruke programmet.

Musikkbyggesett for alle


Nytt i Sequel 2

Mange liker å jobbe med loops og andre elementer i sanntid, og sette sammen groover og mikse underveis. I Sequel 2 er det nå kraftig utvidet støtte for kontrollere, spakere og knotter som du finner på separate USB-kontrollenheter eller på USB/MIDI-keyboards.

Du velger ganske enkelt den parameteren du vil styre og vrir på knott/spak. Da har programmet lært.

Musikkbyggesett for alle


Har du ikke noe keyboard kan du bruke PC-tastaturet til å spille på. Ikke noe for Beethoven-sonater, men til å få ned ideer til figurer og akkorder på flyet eller hotellrom funger det.

Du kan nå knytte et ikon til hvert spor, og få umiddelbar oversikt bare ved å kaste et blikk på skjermen. Du kan forandre størrelse, rotere eller bruke dine egne bilder - dra og slipp.

Musikkbyggesett for alle


Frysing av spor gjør at du kan utnytte maskinen i langt større grad. I steder for å belaste prosessoren med å generere lyder og effekter kan du fryse det ned til et lydspor, som er lang mindre ressurskrevende å håndtere.

Håndtering av loops har fått nye verktøy, du står friere med hensyn til plassering av loop-punkter og kan dessuten kjøre lyd baklengs.

Tempo kan nå settes ved å trykke en tast i det tempo du ønsker.

Oversikten over musikk og lydelementer har blitt bedre organisert og lar deg jobbe mer effektivt.

Det er også støtte for Vista Core Audio, som gir enda mindre forsinkelse (latency) ved innspilling og miksing.

Nye innholdspakker

Musikkbyggesett for alleNå har det kommet enda flere lydpakker i forskjellige stilarter. Du kan velge mellom tre, HipHop, Industrial og Rock, og hver pakke inneholder hundrevis av lyder.

Klar til nedlastning

Sequel 2 er klar til nedlastning, både som fullversjon og som oppgradering. Du finner også en demoversjon du kan sjekke ut i en periode, men foreløpig er denn bare tilgjengelig i versjon 1.

Mer info, lydeksempler og video finner du på www.sequel-music.de/home.html

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer