Musikkformater?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg oppdaget nylig hvor ryddig platesamlingen ble ved å legge den inn på harddisken. Derfra kunne jeg også brenne ut et utvalg sanger til bruk i bilen. Tidligere har jeg brent rene 1 : 1 kopier "on the fly" i Nero. Innbiller meg fortsatt at dette siste gir best lyd.

Først brukte jeg Real Player. Deretter Media Player. Nero har sin egen. Jeg ble klar over at du kunne sette opp i ulik format og kvalitet. Det ble problemer med å overføre fra et bibliotek til et annet. Nå er det bare rot og jeg vet ikke hva som er best.

Spørsmålet er i tillegg til om det fortsatt er best å lage rene fullformatkopier "on the fly". Hvilken spiller og i hvilket format og kvalitet lønner det seg å bygge "hovedbiblioteket" på? Kan du derfra konvertere til for eksempel det formatet du ønsker; til iPod, Sony, Creative - eller hva du måtte ha av hardiskspillere i familien.

Og hvordan hindre at en spiller kaprer filene? For det er vel fortsatt slik at du trenger ulike spillere til ulike formål. BBC for eksempel synes bare å fungere på Real Player (webradio).

På forhånd takk

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer