Musikkgigant kutter DRM-plateselskaper

CDON skal utelukkende satse på salg av musikkfiler uten beskyttelse.

Publisert
Sist oppdatert

CDON er kanskje mest kjent for salg av CDer og DVDer over nettet, enn salg av musikkfiler. Men faktum er at CDON var blant de første til å tilby musikkfiler i Norden, og har i flere år solgt kopibeskyttede WMA-filer (Windows Media Audio).

I fjor begynte selskapet å selge vanlige MP3-filer uten noen form for beskyttelse, noe som raskt viste seg å være langt mer salgbart og populært blant publikum.

Les også: Her kan du kjøpe MP3-filer lovlig

I en pressemelding fra selskapet omtales WMA-formatet som både upopulært, inkompatibelt og forbrukerfiendtlig. Der hevdes videre at begrensningene knyttet til formatet bare er med på å gjøre utbredelsen av piratkopiert materiale større.

(fortsetter under bildet)

Kutter samarbeid

- Plateselskapene må sørge for at det finnes fullgode lovlige alternativer. Hvis ikke vil den negative salgstrenden bare fortsette. Derfor har CDON besluttet å ikke samarbeide med plateselskaper som ikke tilbyr musikken i MP3-format, sier CDON-sjef Mikael Olander i en kommentar.

Les også: Fremtidens musikktjeneste er her

I øyeblikket har CDON rundt 2,5 millioner MP3-filer tilgjengelig for nedlasting i nettbutikken, og samlingen vokser raskt. Blant plateselskanene CDON har gjort avtale med i Norge er Bonnier Amigo, EMI og Phonofile. I følge Olander må langt flere følge etter for å begrense piratkopieringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer