Musikkhandel

Publisert
Sist oppdatert

To år senere, i 2003, dukket iTunes Music Store opp, en musikkhandelsløsning forbeholdt Apples iPod-spillere. Her kunne man snart kjøpe musikk fra alle de store plateselskapene og haugevis av mindre, uavhengige selskaper.

Musikkhandel


Prisen lå på rundt 10 dollar pr album. Det ble raskt en stor suksess, og mangel på lignende tjenester for konkurrerende spillere, førte til at Apples forsprang bare ble større og større.

Det dukket riktig nok opp noen alternativer etter hvert, men de lovlige butikkene var langt fra så omfangsrike og billige som de russiske gråsone-butikkene, med AllOfMp3 i spissen.

Musikkhandel


Sistnevnte benyttet seg av huller i det russiske lovverket, og solgte i flere år fulle album til under 10 kroner før tjenesten omsider ble stengt i fjor.

>>Les videre: DRM

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer