Musikklubb for feinschmeckere

Høyttalerprodusent vil MP3 til livs.

Publisert
Sist oppdatert

Den britiske høyttalerprodusenten Bowers and Wilkins (B&W) har sett seg lei på komprimert musikk.

I hvert fall hvis vi ser på deres siste satsning - B&W Music Club er nemlig en klubb opprettet for feinschmeckere, som hver måned vil få tilgang til et eksklusivt album i tapsfritt format.

Formatet som er valgt er Apple lossless, som i utgangspunktet betyr at du må bruke iTunes for å spille av musikken, men i følge Wikipedia skal også VLC media player og Mplayer også klare å spille av filene. Musikkfilene er derfor av høyere kvalitet enn MP3-filene de fleste av oss bruker i dag.

>> Les også: Test av nettmusikkbutikker

Artistene som velges ut skal være av høyt kaliber ...


Musikken kan brennes på CD (noe B&W oppfordrer til, siden de vil at du skal høre på dette på hjemmeanlegget ditt og ikke på PC-en), og hvert album kan lastes ned to ganger. Sammen med albumet får brukerne en .pdf-fil med "boka" som følger med CD-plata, samt cover-grafikk.

Eksklusive innspillinger

Innspillingen av albumene er eksklusiv for musikklubben og gjøres i Peter Gabriels Real World Studios, som B&W hevder er ett av de mest høyteknologiske studioene i verden. Hvert album er tilgjengelig for nedlasting i én måned, og etter det får artistene mastertapen med mulighet for å slippe albumet med hvilket plateselskap de måtte ønske.

Slik ser studioet ut. Bildet er hentet fra http://www.realworldstudios.com/
Slik ser studioet ut. Bildet er hentet fra http://www.realworldstudios.com/ Vis mer


Artistene som velges ut skal være av høyt kaliber, men slik vi tolker informasjonen på musikklubbens hjemmesider, vil det ikke være artistene på topp20-lista som presenteres. Denne måneden er det Grindhouse (mondo cane) som er den utvalgte gruppa, mens det neste måned er Gwyneth Herbert (.com), som i følge musikklubben er "one of the UK’s brightest talents and perhaps offers the most complete picture yet of a sublime talent."

>> Les også: Last.fm - nettets beste musikktjeneste

Prisen på herligheten er 34 pund i året (snaue 350 kroner), og prisen pr album blir da i underkant av 30 kroner, som må sies å være en god pris for et lossless-album; selv om du selvsagt ikke helt vet hva slags musikk du kjøper. Tjenesten tilbyr også en 3 måneders gratis prøveperiode, der du får tre sanger fra hvert av de tre første albumene - dette krever ingen registrering av kredittkort og forplikter deg ikke til noe mer.

Du finner musikklubben her: https://secure.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=3550


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer