Mustek 1200 UB

Det er ikke bare tilfeldig at denne skanneren har samme spesifikasjoner som Trust Compact Scan USB 19200. Vår test avslørte et nært slektskap, men oppdaget likevel enkelte forskjeller.

Publisert

Mustek 1200 UB er bygget over samme lest som skanneren fra Trust, og bruker det samme plassbesparende kabinettet. Det er kun Canon Canoscan N656 U som er mindre i denne testen. Strømmen får den gjennom USB-porten, slik at du slipper å få enda en kabel som du kan snuble i.

God oppløsning, men la deg ikke lure…

Den optiske oppløsningen er oppgitt til 600 x 1200 ppi, som i praksis betyr at oppløsningen er 600 punkter pr tomme. Et bilde består alltid av to dimensjoner, og hvis du skal oppnå 1200 punkter vertikalt, må du også ha 1200 punkter horisontalt. Det betyr at 1200 x 1200 kun kan oppnås ved bruk av interpolering, noe som i de fleste tilfellene betyr reduksjon i kvaliteten.

Fargedybden er derimot helt i toppsjiktet, med 48 bits. I teorien betyr det at skanneren er i stand til å skjelne mellom trillioner av farger, noe som igjen betyr at bildene kan gjengis med stor nøyaktighet med tanke på fargene.

Skanneren er Twain-kompatibel, noe som betyr at den kan startes fra de fleste vanlige bildebehandlingsprogrammer i Windows, som Paint Shop Pro, Photoshop osv. I motsetning til sin tvillingbror, leveres Mustek 1200 UB også med drivere og programvare for Macintosh-maskiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer