Mustek BearPaw 1200

Denne skanneren har ikke bare testens morsomste design, den er også den skanneren med flest fiffige og morsomme tilleggsfunksjoner. Men er den god nok for deg som er mest opptatt av vanlig skanning?

Publisert

Det mest iøynefallende med denne skanneren er de fem hurtigknappene i fronten på skanneren. Disse er utformet som en bjørnepote, og i likhet med HP Scanjet 3400C gir hurtigknappene deg rask tilgang til vanlige funksjoner som skann og send, skann og skriv ut osv.

For øvrig er skanneren en av de største i testen, kun forbigått av nettopp HP Scanjet 3400C. Til gjengjeld er den etter vår smak noe penere å se på. BearPaw krever ekstern strømkilde, det er det bare Agfa Snapscan E20 av de andre rene USB-skannerne i testen som trenger.

Tekniske spesifikasjoner som lillebror

Skanneren har en optisk oppløsning på 600 x 1200 ppi, noe som i realiteten betyr 600 piksler pr tomme. Et bilde består som kjent av en vertikal og en horisontal dimensjon, og hvis oppløsningen er 1200 ppi den ene veien, må den også være det den andre veien. Det betyr at 1200 x 1200 ppi kun kan oppnås ved å bruke interpolering, som i praksis betyr mer støy i det innskannede materialet.

Fargedybden er hele 48 bits, i likhet med lillebror Mustek 1200 UB. En PC kan normalt bare behandle fargedybder inntil 24 bits. Derfor må skanneren konvertere bildet til 24 bits i maskinvaren, før det overføres til PCen. Denne prosessen skal i teorien gjøre at fargegjengivelsen blir mer korrekt enn hvis innskanningen ble foretatt i 24 bits fargedybde. 48 bits er for øvrig den største fargedybden i testen, og betyr at skanneren kan skjelne mellom trillioner av farger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer