My Lockbox

TIPS: Dette lille gratisprogrammet sørger for å skjule filene du vil holde for deg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange grunner til at man ønsker å holde mapper og filer skjult fra andre, spesielt på bærbare PCer (ettertraktede tyveriobjekter), og i de tilfellene der flere deler én og samme PC.

Nå har du sikkert allerede mange ideer om hvilke filtyper du kunne tenke deg å holde skjult. Hvis ikke - her har du noen eksempler:

* Planlegging av overraskelsesselskap for partneren* Forretningsdokumenter som ikke må komme på avveie* Dagbøker* Private filer på jobb-PCen

Skjules fullstendig

Det er mange måter å forhindre tilgang til filmapper. Mest vanlig er å kryptere innholdet og kreve passord for å kunne åpne filene, men My Lockbox har en litt annen tilnærming. Her krypteres ingenting, mappen med innhold skjules nemlig bare fullstendig fra filsystemet. Det er absolutt ingen måte å avsløre at det ligger noe her, med mindre man kjenner passordet til programmets kontrollpanel.

Programmet støtter kun skjuling av én mappe. Denne kan imidlertid ha så mange undermapper du skulle ønske.

Borte fra filtabellen

Det hjelper ikke en gang å be om å få se skjulte filer i Utforsker eller andre filbehandlere. Det nytter heller ikke å taste hele filbanen i adressevinduet, eller ha maksimalt med rettigheter. Mappen er rett og slett borte fra filtabellen, men er tilbake så snart du taster riktig passord i kontrollpanelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer