My Lockbox

Private filer forblir som regel ikke private dersom de får ligge fritt fremme på PCen - la My Lockbox hjelpe deg.

Publisert
Sist oppdatert
Merk deg at programmet ikke er bombesikkert


Alle har en og annen fil på datamaskinen vi ikke ønsker at andre skal se - det være seg dagbok, planer for verdensherredømme eller tvilsom grafikk. Samtidig er vi gjerne omgitt av nysjerrige mennesker dagen lang. For småsøsken, lærere, foreldre, kjærester, sjefer og "Se og Hør"-medarbeidere er din datamaskin og det du har lagret der et yndet mål for moralsk kontroll.

Et godt, gammelt triks er å skjule dine mest private dokumenter - og akkurat det kan programmet My Lockbox hjelpe deg med.

Skjult mappe

Bruken av My Lockbox er ganske enkel. Etter å ha lastet det ned vil du under installeringen bestemme passord og plassering av en skjult mappe. Som standard legges denne under "Dokumenter"-mappen, men du kan egentlig plassere den hvor du vil (og kan forandre på dette senere om du ønsker).

My LockboxEn svakhet ved slike løsninger har gjerne vært at å starte PCen i "sikker modus" gjør mappen synlig. Dette kan fikses i innstillingene (options). Du har også forskjellige "skins" til rådighet.

En skjult mappe er - som navnet hinter til - ikke synlig for vanlig dødelige. Det betyr selvfølgelig også at mappen og alle filene du legger i den heller ikke åpnes, leses fra, skrives til eller søkes i, og innholdet avslører heller ikke seg selv ved å rapportere størrelsen sin til mappen den ligger i.

My Lockbox


Du har selvfølgelig ikke noen glede av en permanent skjult mappe. For å gjøre den skjulte mappen synlig igjen trenger du bare starte opp My Lockbox, taste inn passordet og voilà - mappa og alle dens filer er tilbake...

Merk deg at programmet ikke er bombesikkert. Skjulte mapper i Windows kan hentes fram igjen av noen med de rette kunnskaper og verktøy, og My Lockbox krypterer ikke filene dine på noen som helst måte. Sikkerheten vil derfor øke dersom ingen vet at du faktisk bruker programmet. Du bør derfor vurdere om du virkelig vil ha snarveier liggende under start-menyen og på skrivebordet.

Men er dine mest snokete venner også er dataeksperter trenger du kanskje litt tyngre skyts - sjekk i så fall ut det mer omstendige TrueCrypt som vi har omtalt tidligere. Men overfor normale mennesker vil My Lockbox holde fint, og er dessuten langt enklere å sette opp.

Programmet er for øvrig gratis, fungerer på alle nyere Windows-versjoner (også 64-bit) og kan lastes ned herfra.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer