My Lockbox

Private filer forblir som regel ikke private dersom de får ligge fritt fremme på PCen - la My Lockbox hjelpe deg.

Publisert
Sist oppdatert

Alle har en og annen fil på datamaskinen vi ikke ønsker at andre skal se - det være seg dagbok, planer for verdensherredømme eller tvilsom grafikk. Samtidig er vi gjerne omgitt av nysjerrige mennesker dagen lang. For småsøsken, lærere, foreldre, kjærester, sjefer og "Se og Hør"-medarbeidere er din datamaskin og det du har lagret der et yndet mål for moralsk kontroll.

Et godt, gammelt triks er å skjule dine mest private dokumenter - og akkurat det kan programmet My Lockbox hjelpe deg med.

Skjult mappe

Bruken av My Lockbox er ganske enkel. Etter å ha lastet det ned vil du under installeringen bestemme passord og plassering av en skjult mappe. Som standard legges denne under "Dokumenter"-mappen, men du kan egentlig plassere den hvor du vil (og kan forandre på dette senere om du ønsker).

En svakhet ved slike løsninger har gjerne vært at å starte PCen i "sikker modus" gjør mappen synlig. Dette kan fikses i innstillingene (options). Du har også forskjellige "skins" til rådighet.

En skjult mappe er - som navnet hinter til - ikke synlig for vanlig dødelige. Det betyr selvfølgelig også at mappen og alle filene du legger i den heller ikke åpnes, leses fra, skrives til eller søkes i, og innholdet avslører heller ikke seg selv ved å rapportere størrelsen sin til mappen den ligger i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer