- Mye billigere enn laser

Det er en skriver-type svært få tenker på når de skal handle.

HP Officejet Pro 8500 Foto: HP
HP Officejet Pro 8500 Foto: HP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste som har vært på jakt etter skriver har stilt seg spørsmålet: Skal jeg velge blekk- eller laserskriver? Selv om de to teknologiene har sine klare fordeler og ulemper, dreier spørsmålet seg ofte i retning av driftskostnader. Og en vanlig oppfatning er at blekkskrivere er dyrere i drift enn laserskrivere.

- Det stemmer imidlertid ikke helt, sier Heiko Heilmann hos HP Norge til DinSide. Han er ansvarlig for selskapets satsning på blekkskrivere for bedriftsmarkedet.

- Målinger viser at våre blekkbaserte Officejet-skrivere har en sidekostnad som er inntil 50% lavere enn tilsvarende på laser, fra rundt 10 øre pr side, forteller Heilmann, og legger til at energiforbruket til disse skriverne også bare er halvparten så høyt som for laser.

Lav sidekostnad skyldes først og fremst at skriverne har høykapasitets blekkpatroner, som selges til lavere pris enn på typiske hjemmeskrivere.

Les også: Lar deg fylle opp blekktankene

Passer alle typer papir

Heilmann trekker også fram en annen fordel med blekkskrivere kontra laser, de kan brukes til all slags utskriftsmedier, inkludert fotopapir, noe som lett skaper krøll for de fleste laserskrivere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer