Mye grafikknytt fra ATI

ATI har kommet med to nye, kraftige grafikkprosessorer, og dermed er det duket for nye grafikkort for både vanlige og profesjonelle brukere. Tre nye kort er kommet, og er ventet til Norge i løpet av noen uker.

Mye grafikknytt fra ATI
Publisert

De to nye prosessorene fra ATI er beregnet på forskjellige bruksområder.

Den ene er laget spesielt for vanlige brukere uten spesielle krav, og er beregnet for integrering på hovedkort. RAGE 128 VR, som den kalles, er en fullverdig grafikkprosessor som har integrert både 2D- og 3D-funksjoner. I tillegg har den en MPEG-2-dekoder som gjør det mulig å spille av DVD (Digital Versatile Disk).

RAGE 128 VR støtter både DirectX 6 og OpenGL, og blir levert med en 250 MHz DAC (digital til analog konvertering). AGP 2X er også støttet. RAGE 128 VR skal være kraftig nok til å kunne gi en oppløsning på 1900 x 1200 piksler, så selv om dette er den enkleste av de nye løsningene, gir den kraft nok for de fleste.

Ny prosessor til proffene

De som måtte trenge enda kraftigere saker, kan heller se på RAGE 128 GL, som er ATIs satsing mot de profesjonelle brukerne.

RAGE 128 GL inneholder alle funksjonene til 128 VR, men kommer til å bli produsert på egne kort, og ikke i hovedkort. Det er beregnet på krevende profesjonelle brukere, i tillegg til vanlige forbrukere som vil ha noe ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer