Mye musikkprogram for penga

Har du lyst til å lage egen musikk trenger du et musikkprogram. Denne nye utgaven av Music Studio er en stor forbedring.

Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden testet vi en løsning for hjemmestudio fra Magix, som besto av 2 programmer i samme pakke Magix Audio Studio 10 og Magix MIDI Studio 10. Testen finner du her i DinSides online arkiv.

Vi var ikke helt fornøyd med denne inndelingen i separate programmer for lydopptak og MIDI. For noenbruksområder var det greit, men for andre ble det tungvint. Derfor er det en glede å se at dagens utgave, som nå er oppe i versjon 14, rett og slett heter Music Studio 14 og har alt integrert i samme program.

Den tidligere versjonen var basert på lyd-delen fra Samplitude, et avansert tysk program og MIDI-delen fra en gammel utgave av Logic (som etter oppkjøp av Emagic er Apples proffe musikkprogram).

Dagens utgave bærer Samplitude-navnet, og er basert på denne teknologien, men det er ikke lenger noen rester å spore etter Logic-teknologien.

Dette gjør at programmet nå framstår som et langt rensligere design, som er vesentlig enklere å bruke i praksis. I tillegg er det en rekke nye muligheter.

Jam-mode

Du kan nå legge inn mange forskjellige loops på forskjellige spor og velge mellom dem i sanntid, enten i mute eller solo. Hvert spor trigges av en talltast, og du kan ta opp hele sekvensen med alle valg.

Mye musikkprogram for penga


Det ligger allerede noen ferdige sjangere klare, som fungerer som en utmerket demo for å komme i gang.

Etterpå kan du legge på flere instrumenter eller sang på nye spor.

Nye instrumenter og effekter

Det følger med to nye avanserte virtuelle instrumenter Revolta 2 og Vital Instruments. Den første er en synth, mens den andre er basert på samples.

Mye musikkprogram for penga
Mye musikkprogram for penga
I tilllegg støttes VST instrumenter og effekter som du kan laste ned gratis, eller kjøpe - det er et enormt utvalg i begge leire.

Driver du med elektronika i en eller annen form kan du dessuten glede deg over vokoderen som er inkludert. For de som ikke vet hva en vocoder gjør: Her velger du ett sangspor og et annet lydspor og får ut et lydspor som "synger" med teksten fra sangsporet.

Mye musikkprogram for penga


Smart redigering

I tillegg til all vanlig redigering basert på klipping/liming/flytting av lydfiler eller MIDI-data har du nå tilgang til en litt forenklet utgave av Elastic Audio. Her analyseres lydporet og legger ut små blokker og kurver i en matrise. Så kan du flytte på enkeltlydene eller stavelsene, som om det var MIDI-data. Du kan også harmonisere enkeltstemmer. Til kreativ trommeredigering er det også helt idéelt.

Mye musikkprogram for penga


Dette kan bare gjøres for enstemmige instrumenter/lyder, toner inne i akkorder kan du ikke gjøre noe med (det kan du derimot gjøre til høsten med dette programmet).

Siste hånd på verket

Til den endelige miksen har du full kontroll på automasjon av nivåer og andre parametre, pluss tilsvarende kontroll over effekter, også plug-ins fra andre leverandører.

Det er også egne mastering-effekter inkludert som gir det det siste touch før du brenner til CD eller lagrer som fil.

Gennerelt intrykk

Etter å ha sjekket ut programmet sitter vi igjen med et langt mer positivt inntrykk enn med tidligere utgaver av musikkprogram fra Magix. Nå har de fått samlet alt under felles rammeverk, og oppbygningen er logisk og ofte selvforklarende.

Prisen ligger på 999 kroner, du kan også laste ned demoversjon fra www.magix.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer