Mye musikkprogram for penga

Har du lyst til å lage egen musikk trenger du et musikkprogram. Denne nye utgaven av Music Studio er en stor forbedring.

Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden testet vi en løsning for hjemmestudio fra Magix, som besto av 2 programmer i samme pakke Magix Audio Studio 10 og Magix MIDI Studio 10. Testen finner du her i DinSides online arkiv.

Vi var ikke helt fornøyd med denne inndelingen i separate programmer for lydopptak og MIDI. For noenbruksområder var det greit, men for andre ble det tungvint. Derfor er det en glede å se at dagens utgave, som nå er oppe i versjon 14, rett og slett heter Music Studio 14 og har alt integrert i samme program.

Den tidligere versjonen var basert på lyd-delen fra Samplitude, et avansert tysk program og MIDI-delen fra en gammel utgave av Logic (som etter oppkjøp av Emagic er Apples proffe musikkprogram).

Dagens utgave bærer Samplitude-navnet, og er basert på denne teknologien, men det er ikke lenger noen rester å spore etter Logic-teknologien.

Dette gjør at programmet nå framstår som et langt rensligere design, som er vesentlig enklere å bruke i praksis. I tillegg er det en rekke nye muligheter.

Jam-mode

Du kan nå legge inn mange forskjellige loops på forskjellige spor og velge mellom dem i sanntid, enten i mute eller solo. Hvert spor trigges av en talltast, og du kan ta opp hele sekvensen med alle valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer