Mye raskere kortleser

Vi har tidligere testet X-drive, en kortleser med innebygd harddisk. Nå har den kommet i ny variant, med USB 2.0 - vi har testet.

Mye raskere kortleser
Publisert
Sist oppdatert

I fjor testet vi X-drive, en praktisk kortleser som i tillegg til å støtte de fleste typer minnekort også var utstyrt med innebygd harddisk.

Dette er spesielt praktisk på ferie eller på oppdrag, hvor man slipper å ha med seg PC eller mange minnekort. Harddisken i denne utgaven er på 30 GB, så det rekker til en del bilder...

Samme muligheter

Konseptet og utseendet er nærmest identisk med den forrige modellen, X-drive, som var svært brukervennlig. Det er bare å sett i et minnekort og trykke på knappen merket "Copy". Dermed overføres dataene minnekortet til en nyopprettet mappe.

Mye raskere kortleser


Den nye modellen, X's-drive, har en LCD-skjerm i stedet for lysdioder og symboler, og støtter de samme formatene som forgjengeren:

  • SmartMedia

  • MultiMediaCard

  • SecureDigital

  • Memory Stick

  • CompactFlash

  • IBM MicroDrive
De fleste får plass i spaltene til venstre, mens CompactFlash type I og II og IBM MicroDrive (samme format som CF type II) settes inn i plassen til høyre.

Mye raskere med USB 2.0

Den virkelig store forskjellen er at X's-drive nå støtter USB 2.0 i overføringen mellom kortleserne, den interne harddisken og PCen. Dette gir store gevinster.

Med den forrige modellen brukte vi 2 minutter og 46 på å lese 128 MB fra harddisken over til PCen, med USB 1.1.

Den nye X's driven med USB 2.0 bruker 28 sekunder!

Også overføring mellom raske minnekort og den interne harddisken er vesentlig raskere. Vi målte 2 minutter og 30 sekunder på denne modelllen, mens forgjengeren brukte hele 3 minutter og 30 sekunder.

X's drive er altså en langt raskere løsning enn den tidligere utgaven, noe som kommer til stor nytte på de mest korttypene som har størst plass, som Compact Flash.

De andre minneløsningene hadde vi dessverre ikke for hånden den dagen vi testet kortleseren.

Norsk distributør er Optical Storage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer