myHTPC - gratis Media Center-klone

Du har kanskje hørt om Microsoft Windows XP Media Center Edition? Det er en spesialsydd versjon av operativsystemet tilpasset TV-bruk, som kun fungerer sammen med spesiell maskinvare. Programmet MyHTPC gjør mye av det samme, men er gratis og kan kjøres på hvilken som helst PC med Windows 98 eller nyere installert!

Publisert
Sist oppdatert
myHTPC - gratis Media Center-klone

myHTPC - gratis Media Center-klone

  1. Se bilder fra myHTPC


myHTPC er egentlig et menysystem bestående av store ikoner og knapper, og dermed ypperlig til TV-bruk. Programmet jobber direkte mot Windows Media Player (eller programmet som du har satt som standard medieavspiller), og konfigurasjonen er svært enkel.

myHTPC er først og fremst et hjelpemiddel for deg som ønsker å bruke PCen som sentral for hjemmeunderholdningen, og du kan selv bygge opp menystrukturer tilpasset dine ønsker og behov. Men utviklerne av myHTPC trekker også frem andre bruksområder, spesielt kan barnha behov for et enkelt menysystem når de skal starte sine spill og programmer.

Hvis PCen er tilkoblet Internett kan du i tillegg få opp værmeldingen på skjermen, levert av The Weather Channel. Vi testet det mot Oslo, og det fungerte utmerket.

Se skjermbilder fra myHTPC her

Dette trenger du i tillegg

Hvis du skal koble PCen din til TVen, trenger du et skjermkort med TV-utgang. Har du i tillegg et TV- eller radiokort i PCen, kan du enkelt bruke myHTPC til å skifte kanaler. For oppsett og tips til bruksområder, bør du ta en titt på diskusjonsforumet til MyHTPC.

PCen må være utstyrt med Windows 98 eller en nyere Windows-versjon. Avhengig av hvilken versjon du kjører, må du muligens installere noen enkle tillegg for å få menysystemet til å fungere tilfredsstillende. Dette er nærmere beskrevet på denne siden.

Du kan bruke mus, tastatur eller en fjernkontroll, dersom du har det, til å navigere gjennom menyene på myHTPC. Et glimrende valg vil etter vår mening være en vanlig optisk trådløs mus, som kan brukes direkte på stuebordet. Har du større budsjett kan kanskje denne løsningen fra Logitech være aktuell?

Gratis

myHTPC i seg selv er helt gratis til ikke-kommersielt bruk. Programmet har fortsatt ikke nådd "endelig" versjon, og blir stadig revidert. Vi opplevde ingen problemer med det under vår lille test.

Du kan laste programmet her (ca 3 MB).

Andre lenker:
DinSide tester TV-kort

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer