PlayStation 4-feil

Én melding kan gjøre PlayStation 4 ubrukelig

Slik sikrer du deg mot den nye PlayStation-svakheten.

OOPS: En svakhet i programvaren på PlayStation 4 gjør at en melding er alt som skal til for å få systemet i kne. Foto: Oliver Berg / AFP / NTB Scanpix
OOPS: En svakhet i programvaren på PlayStation 4 gjør at en melding er alt som skal til for å få systemet i kne. Foto: Oliver Berg / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At enkelte meldinger kan krasje systemer har vi sett eksempler på før – tidligere i år kunne vi for eksempel rapportere om en tekstmelding som gjorde at iPhone krasjet, der det også ble litt trøblete å åpne meldingsappen etterpå.

Denne gangen er det imidlertid PlayStation 4-eiere som er rammet, og ikke bare krasjer konsollen – den vil faktisk ikke starte opp igjen i det hele tatt. Det var Pressfire som først omtalte saken i Norge.

Flere Reddit-brukere melder nå om at de har blitt rammet av denne svakheten. En av dem, NordLon, ble truet mens han ledet en Fifa-kamp:

Meldingen som begynner med Juegas er tydeligvis alt som skal til for å knekke PlayStation 4 helt. Foto: NordLon/Imgur
Meldingen som begynner med Juegas er tydeligvis alt som skal til for å knekke PlayStation 4 helt. Foto: NordLon/Imgur Vis mer

Begrens hvem som får sende deg meldinger

Vi vil anta at Sony er blitt klar over problemet og kommer til å rette dette med en oppdatering, men inntil videre er anbefalingen å begrense hvem som kan sende deg meldinger.

Dette kan du gjøre ved å gå til kontoninnstillingene på PS4-konsollen og videre til personvernsinnstillingene, der du finner innstillinger for hvem som kan sende deg meldinger. Alternativt kan du gjøre dette via PlayStation-appen, som er tilgjengelig både for Android og iOS.

Én melding kan gjøre PlayStation 4 ubrukelig

Inntil Sony har fikset denne feilen, anbefaler vi å sette denne til «Friends only», i hvert fall om du har noenlunde kontroll på vennelisten din og stoler på dem som befinner seg der.

Hva om du allerede har fått meldingen?

River du deg i håret med en PlayStation 4-konsoll som ikke lenger fungerer? Redningen er heldigvis ikke langt unna.

Det første du må gjøre er å få slettet meldingen, som du kan gjøre via mobilappene omtalt over.

Dernest må du ombygge databasen på konsollen. Dette gjør du ved å holde fingeren inne på strømknappen når du starter opp konsollen helt til du hører pip nummer to. Ifølge Sony tar dette cirka sju sekunder.

Ved å holde fingeren inne når du slår på konsollen, starter du PlayStation 4 i «safe mode». Foto: Sony
Ved å holde fingeren inne når du slår på konsollen, starter du PlayStation 4 i «safe mode». Foto: Sony Vis mer

Så kobler du til kontrolleren med kabel, slår den på og blar ned til «rebuild database». Dette tar typisk noen minutter, og så skal du være klar til dyst.

Enkelte har for øvrig rapportert om at en annen mulighet er å logge av PSN-kontoen sin på konsollen og deretter logge på igjen – etter at du har slettet meldingen med mobilappen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer