Sonos Beam 2

Én viktig nyhet

Slik er den nye lydplanken til Sonos.

SONOS BEAM: Den nye lydplanken til Sonos har støtte for 3D-lyd. Foto: Sonos
SONOS BEAM: Den nye lydplanken til Sonos har støtte for 3D-lyd. Foto: Sonos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 introduserte Sonos en rimeligere lydplanke, Sonos Beam, som et alternativ til de dyrere Sonos PlayBar og Sonos PlayBase. Nå kommer oppfølgeren, og Sonos lover flere interessante nyheter.

Designmessig er det få forskjeller mellom Sonos Beam og Sonos Beam (Gen. 2), begge kommer for eksempel i en hvit og en svart utgave, men sistnevnte har et nytt gitterdeksel i polykarbonat, slik som Sonos Arc.

Nykommeren har også få tilkoblingsmuligheter – for få, vil nok mange si – med kun HDMI for tilkobling til TV og strømkontakt, samt ethernet for kablet nettilgang. I tillegg har den nå støtte for NFC for potensielt enda raskere paring og oppsett.

Du bør ha en TV med HDMI-ARC-kontakt for fullt utbytte, men vi tipper det også blir mulig med HDMI til optisk, slik som Sonos Beam 1.

Virtuell Atmos

Det som kanskje er den største nyheten, er støtte for 3D-lyd med Dolby Atmos, slik som nevnte Sonos Arc. Dolby Atmos er en lydteknologi som skyter lyden opp i taket slik at den spretter ned på de som sitter foran TV-en og skal gi en opplevelse av at lyden også kommer fra flere sider enn rett forfra.

Dolby Atmos har flere ulike løsninger. For eksempel dedikerte høydehøyttalere som skyter lyden opp i taket, eller en virtuell variant som ikke har høydehøyttalere, men som allikevel skal kunne levere 3D-lyd.

Som forgjengeren er det også få tilkoblingsmuligheter på Sonos Beam 2. Foto: Sonos
Som forgjengeren er det også få tilkoblingsmuligheter på Sonos Beam 2. Foto: Sonos Vis mer

Sonos Beam 2 har en virtuell løsning, slik som Denon Home Soundbar 550. Totalt er den utstyrt med fem høyttalermatriser – det er to flere enn første generasjon – der to av høyttalerne er dedikert til surround og høydeinformasjon.

Beam 2 bruker psykoakustiske teknikker for å skille mellom lyd ved ørehøyde og over hodet, forklarer Sonos. Så gjenstår det å se hvor godt det fungerer i praktis.

Sonos Beam Gen. 2 kan også festes til vegg. Foto: Sonos
Sonos Beam Gen. 2 kan også festes til vegg. Foto: Sonos Vis mer

I tillegg avslører Sonos at Beam 2 er kompatibel med Ultra HD-lyd fra Amazon Music, som leverer tapsfri lyd i opptil 24-bit/48 KHz, samt Dolby Atmos Music. Sonos' andre S2-enheter, ekskludert Play:1, Play:3, Playbase og Playbar, vil også ha støtte for Amazon Music Ultra HD, mens Sonos Arc støtter Dolby Atmos Music.

Dette blir tilgjengelig gjennom en oppdatering senere i år, opplyser selskapet.

Pris og lansering

Som Sonos' andre nyere produkter, har Beam 2 også støtte for lydteknologien TruePlay, som tilpasser lydbildet basert på rommets akustikk. Enn så lenge er du fortsatt avhengig av å ha en iPhone for å sette opp TruePlay.

På plass er også støtte for stemmeassistenter som Google Assistent.

Sonos Beam 2 blir tilgjengelig i butikk fra 5. oktober, til en veiledende pris på 4999 kroner. Det er en tusenlappen dyrere enn hva første generasjon Sonos Beam kostet ved lansering i 2018, og 500 kroner mer enn sistnevnte lydplanke koster i dag.

Til sammenlikning koster Denon Home Sound Bar 550 i underkant av 7000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer