Nå angriper Google iTunes

Integrerer kjøp av musikk i søkeresultatene

Nå angriper Google iTunes
Publisert
Sist oppdatert

Google har inngått en avtale med MySpace, samt musikktjenestene Pandora, iMeem og LaLa.com, om å integrere musikkjøp i søkeresultatene.

I følge InformationWeek skal søkeresultatene inkludere en knapp for å forhåndslytte på sangene, samt lenke til å kjøpe sangene fra de nevnte musikktjenestene.

Forkorter veien

Og du skal ikke behøve å vite hva sangen heter, eller hvem som synger. Det skal holde å kunne en strofe fra teksten, i hvert fall er det meningen med løsningen.

- Det handler om å gjøre veien kortere til musikken kundene leter etter, sier Geoff Ralston, en av sjefene i Lala.com. I følge InformationWeek skal man kunne lytte til sangene i sin helhet ved første avspilling, og deretter kan man lytte i 30 sekunder så mange ganger man vil.

I følge Google er hele 20% av søkene som blir gjort relatert til musikk på en eller annen måte.

Handel med musikkfiler er økende, men fortsatt er det Apple som stikker av med de største kakestykkene. I følge vår kilde har iTunes Store fortsatt 69% markedsandel.

DinSide kommer tilbake med mer informasjon om tjenesten når flere detaljer er klare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer