Nå avsløres brukerne av Napster

Trodde du at du var anonym og trygg når du brukte Napster eller Gnutella for å dele MP3-filer med andre anonyme brukere på Internett? Beklager, men det lille programmet Media Enforcer avslører deg, og lar platebransjen finne ut hvem du er.

Nå avsløres brukerne av Napster
Publisert

Napster og Gnutella er blant flere programmer som har blitt fantastisk populære i løpet av det siste året, og som deler hovedansvaret for at platebransjen "skjelver i buksene". Brukerne av disse programmene kan nemlig dele musikkfiler med hverandre, slik at Internett har blitt til en effektiv og gratis platebutikk.

Men Media Enforcer er programmet som ødelegger idyllen. Programmet gir nemlig tilgang på informasjon om brukerne av Napster og Gnutella som tidligere har vært skjult, nemlig IP-adressen. Denne informasjonen gjør det mulig for platebransje og politi å lete seg frem til nøyaktig de maskinene som sender MP3-musikk eller annen informasjon ut på nettet.

IP-adressen avslører deg

IP-adressen er den uforståelige koden som gjør at maskiner kan kommunisere over Internett. En datamaskin som er knyttet til Internett må ha en IP-adresse som er satt sammen av fire tall og delt med punktum.

Hvert tall kan være mellom 0 og 255, slik at det ser ut omtrent som dette: 212.67.9.255. Synes du det er komplisert, hjelper det hvis du tenker på dette som et slags telefonnummer. All informasjon som sendes over Internett, enten det er surfing, epost, chatting eller fildeling, baserer seg på at to datamaskiner kjenner hverandres IP-adresser, slik at de kan sende informasjon til hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer