Slutt for Windows 7

Nå begynner Windows-maset igjen

Men du gjør kanskje lurt i å lytte.

WINDOWS 7: Neste år er det slutt for sikkerhetsoppdateringer til Windows 7. Microsoft vil gjerne at du oppgraderer til et nyere operativsystem. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS 7: Neste år er det slutt for sikkerhetsoppdateringer til Windows 7. Microsoft vil gjerne at du oppgraderer til et nyere operativsystem. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Responsen var ikke utelukkende positiv da Microsoft oppfordret Windows 7- og 8-brukerne om å oppgradere til Windows 10 i 2015. I løpet av det første året etter lanseringen av Windows 10, tilbydde Microsoft gratis oppgradering fra eldre operativsystem til det nye, men noen av metodene fikk mange til å reagere.

Plagsomme varsler, automatisk nedlasting av installasjonspakken og til og med automatiske oppgraderinger som ikke var godkjent av brukerne, var noen av tingene som gikk igjen.

Hold dere fast, for nå kommer meldingene om oppgradering igjen.

Ikke lenger gratis

Denne gangen slipper du riktig nok at PC-en din, hvis du har en med Windows 7, oppgraderes automatisk til Windows 10 uten at du har samtykket til det. PC-en din vil heller ikke laste ned installasjonsfiler uten at du har bedt om det. Årsaken er først og fremst at Microsoft ikke lenger tilbyr gratis oppgradering til Windows 10.

I stedet varsler Microsoft at de fra og med april vil sende varsler til PC-er med Windows 7 om at det er på tide å oppgradere, eller kjøpe ny PC. Årsaken er grei: i januar 2020 vil Windows 7-brukere ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer, og det er i alles interesse - minus dem med ondsinnede hensikter - at PC-brukere kjører en sikker og oppdatert utgave av Windows.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer