Lineær-tv oppgraderes:

Nå blir bildet skarpere

Jobben med å tilby bedre tv-bilder er i gang.

SKARPERE: Nå blir det skarpere lineær-tv på flere kanaler. Foto: Sergey Ryzhov/Shutterstock/NTB
SKARPERE: Nå blir det skarpere lineær-tv på flere kanaler. Foto: Sergey Ryzhov/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Digi som melder at Altibox nå har begynt å forbedre de lineære signalene som går ut til kundene. Vanlig oppløsning på lineær-tv ligger i dag på 720p, men flere kanaler vil nå kunne sees i 1080p.

Større oppløsning

720p er det som kalles HD-Ready eller Standard HD og viser 1280x720 pixler på skjermen. 1080p kalles Full HD og disker opp med 1920x1080 pixler. Altså nesten en dobling av det som er vanlig på lineær-tv.

I tillegg øker signalene fra 8- til 10-bits fargeoppløsning. Det betyr at hver primærfarge øker fra 256 til 1024 farger. Resultatet er at man ikke lenger får fargetrinn på for eksempel himmelen når den går fra én blåtone til en litt lysere eller mørkere variant, skriver nettstedet.

Dagens tv-er er imidlertid kappable til å vise langt bedre bilder. 4K-tv har blitt allemannseie, og hvis vi ser på en av de vanligste standardene (UHD) er det snakk om en oppløsning på 3840 × 2160 pixler ifølge Wikipedia.

Flere kommer

I første runde, er det TV 2, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Sport Premium samt NRK1, 2 og 3, som får bedre kvalitet.

Ifølge Tek, vil flere kanaler få samme behandling i tiden fremover. De er da snakk om kanaler fra både Nent og Discovery.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer