Spotify forbedrer gratisversjonen

Nå blir det enda mindre grunn til å betale for Spotify

Du får fortsatt reklame, men du vil kunne velge hvilke låter som skal spilles selv.

NYE FUNKSJONER: Spotify oppdaterer mobilappen med nye funksjoner for gratisbrukerne. Blant annet vil det bli mulig å like låter, slik at du får servert flere anbefalinger basert på dette. Foto: Kirsti Østvang
NYE FUNKSJONER: Spotify oppdaterer mobilappen med nye funksjoner for gratisbrukerne. Blant annet vil det bli mulig å like låter, slik at du får servert flere anbefalinger basert på dette. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Flertallet av Spotifys brukere benytter seg av tjenesten uten å betale. Som gratisbruker får man en begrenset versjon med reklame og færre funksjoner tilgjengelig i mobilappen.

På en presselansering i New York denne uka annonserte imidlertid Spotify forbedringer til nettopp gratisversjonen, som flertallet av strømmetjenestens brukere har.

Ikke bare shuffle

Frem til nå har gratisbrukerne bare kunne lytte til spillelister i shuffle-modus, altså i tilfeldig rekkefølge.

Når appen oppdateres for iOS og Android i løpet av de kommende ukene, vil det bli mulig å velge en hvilken som helst sang fra et utvalg med 15 såkalte on-demand-spillelister; spillelister Spotify har plukket ut basert på musikksmaken til den enkelte bruker.

Utover de 15 spillelistene må du riktignok bruke shuffle-funksjonen som før.

Og du vil fortsatt måtte høre på reklame i de nye spillelistene, og kanskje til og med se på en videoreklame i ny og ne, skriver Engadget.

Se bilder av nye Spotify

Mer personalisering

Når du registrerer deg som bruker vil du få spørsmål om hva slags musikk du liker, og basert på dette vil Spotify gi deg kuraterte spillelister, som for eksempel Daily Mix, Discover Weekly med mer.

Disse vil være tilgjengelig rett fra hjemskjermen når du åpner appen, og vil kontinuerlig oppdateres basert på lyttehistorikken din.

Det vil også bli mulig å fortelle Spotify hvilke artister og låter du liker eller misliker, ved at du trykker på ❤️ eller 🚫 mens du hører musikk. Jo flere sanger du trykker på, jo smartere vil spillelistene og forslagene dine bli.

Spar mobildata

Spotify sier også de har gjort det enklere å lage spillelister i den oppdaterte mobilappen. Etter hvert som du legger til låter i en spilleliste, vil de nemlig foreslå nye sanger de mener vil passe inn med resten.

Spotify lanserer også en datasparingsfunksjon kalt «Data Saver», som lar deg bruke opptil 75 prosent mindre mobildata nå du strømmer musikk.

I dag er det over 90 millioner gratisbrukere på Spotify. Rundt 71 millioner betaler for strømmetjenesten. 60 prosent av disse kommer fra gratisversjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer