Spotify forbedrer gratisversjonen

Nå blir det enda mindre grunn til å betale for Spotify

Du får fortsatt reklame, men du vil kunne velge hvilke låter som skal spilles selv.

NYE FUNKSJONER: Spotify oppdaterer mobilappen med nye funksjoner for gratisbrukerne. Blant annet vil det bli mulig å like låter, slik at du får servert flere anbefalinger basert på dette. Foto: Kirsti Østvang
NYE FUNKSJONER: Spotify oppdaterer mobilappen med nye funksjoner for gratisbrukerne. Blant annet vil det bli mulig å like låter, slik at du får servert flere anbefalinger basert på dette. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Flertallet av Spotifys brukere benytter seg av tjenesten uten å betale. Som gratisbruker får man en begrenset versjon med reklame og færre funksjoner tilgjengelig i mobilappen.

På en presselansering i New York denne uka annonserte imidlertid Spotify forbedringer til nettopp gratisversjonen, som flertallet av strømmetjenestens brukere har.

Ikke bare shuffle

Frem til nå har gratisbrukerne bare kunne lytte til spillelister i shuffle-modus, altså i tilfeldig rekkefølge.

Når appen oppdateres for iOS og Android i løpet av de kommende ukene, vil det bli mulig å velge en hvilken som helst sang fra et utvalg med 15 såkalte on-demand-spillelister; spillelister Spotify har plukket ut basert på musikksmaken til den enkelte bruker.

Utover de 15 spillelistene må du riktignok bruke shuffle-funksjonen som før.

Og du vil fortsatt måtte høre på reklame i de nye spillelistene, og kanskje til og med se på en videoreklame i ny og ne, skriver Engadget.

Mer personalisering

Når du registrerer deg som bruker vil du få spørsmål om hva slags musikk du liker, og basert på dette vil Spotify gi deg kuraterte spillelister, som for eksempel Daily Mix, Discover Weekly med mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer