Slette Google-søk

Nå blir det enklere å slette søkehistorikken din hos Google

Google ruller ut endringer for både mobil og PC.

FULL KONTROLL: Google gjør det enklere å ta kontroll over dataene dine. Foto: Google
FULL KONTROLL: Google gjør det enklere å ta kontroll over dataene dine. Foto: Google Vis mer
Publisert

Vi lever i en tid da mer og mer av aktiviteten vår foregår på nett. Sporene vi legger fra oss, kan være svært verdifulle for dem som sitter med dem, ikke minst med tanke på målrettet markedsføring.

Stikkord: Reklame

Slik er det også hos Google. For eksempel blir søkehistorikken din analysert, for å gi deg akkurat den reklamen som algoritmene antar at du ønsker å se. Der har du litt av forklaringen på at du risikerer å bli bombardert av annonser for høyttalere, etter at du har gjort dine søk - og noen ganger også etter at du har gått til innkjøp av et par.

Men i disse GDPR-tider skal det både være enklere å vite hva den enkelte aktør vet om deg, og enklere å slette spor du egentlig ønsker å holde for deg selv. I kjølvannet av dette, har Google nå besluttet å gjøre det enklere å slette og redigere søkehistorikken din.

Ja, for du var vel klar over at all søkehistorikken din ligger lagret hos Google?

Direktelenker fra søkesiden

Den store endringen er at du får muligheten til å se gjennom og slette søkene dine, direkte fra søkesiden. Her blir det også enklere å endre på personvern-relaterte innstillinger, samt å få oversikt over hva dataene dine brukes til, lover Google.

ENKELT: Direktelenke fra forsiden tar deg til en side der du enkelt kan administrere historikken din. Skjermdump: Dinside
ENKELT: Direktelenke fra forsiden tar deg til en side der du enkelt kan administrere historikken din. Skjermdump: Dinside Vis mer

For eksempel vil du kunne definere hvilke typer annonser du vil se i søkeresultatene dine, og slette forslag til søk som dukker opp under søkefeltet.

FJERN TING DIREKTE: Hvis du for eksempel har søkt etter Ex on the beach-deltakere, og ikke ønsker at Google skal vite det, kan du slette søk for søk direkte under søkefeltet. Skjermdump:Dinside.no
FJERN TING DIREKTE: Hvis du for eksempel har søkt etter Ex on the beach-deltakere, og ikke ønsker at Google skal vite det, kan du slette søk for søk direkte under søkefeltet. Skjermdump:Dinside.no Vis mer

Endringene rulles ut i dette øyeblikk, og var på plass hos oss da vi sjekket 25. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer