Nå blir DVD-opptakere billige

LiteON lanserer nå den første DVD-opptakeren med inngang for DV-kamera, til en pris som blir nok en spiker i kista for VHS-systemet.

Nå blir DVD-opptakere billige
Publisert
Sist oppdatert

Lave kostnader knyttet til utvikling og produksjon av produkter har ført til at vi allerede ser mange billige kinesiske digitalkameraer, MP3-spillere og andre duppedingser på det norske markedet.

Drastisk nedgang

Også på PC-komponenter er kineserne i ferd med å konkurrere japanerne og koreanerne i senk - i hvert fall på pris. Kinesiske LiteON har for eksempel mye av æren for at prisene på DVD-brennere til PC-bruk har sunket drastisk på svært kort tid. Nå lanserer LiteON sin første DVD-opptaker, LVW-5001, og med en prislapp på 299 dollar i USA (2.033 kroner med dagens kurs), blir den garantert å finne under mange amerikanske juletrær i år.

DVD-opptakeren skal være den første som er utstyrt med FireWire-port for tilkobling av DV-kamera. Dermed kan du brenne DV-opptakene dine direkte til DVD, uten å gå veien om PCen. På en DVD+R(W)-plate får du plass til inntil 6 timer film (kraftigste kompresjon, tilsvarende VHS).

Kommer

Her hjemme må vi foreløpig smøre oss med tålmodighet. Telehuset, som selger LiteON-produkter, opplyser at de muligens hopper over denne modellen til fordel for en som også kan spille av DivX-filmer. Denne er ventet på nyåret. Priser er foreløpig ukjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer