Nå blir DVD-opptakere billige

LiteON lanserer nå den første DVD-opptakeren med inngang for DV-kamera, til en pris som blir nok en spiker i kista for VHS-systemet.

Nå blir DVD-opptakere billige
Publisert
Sist oppdatert

Lave kostnader knyttet til utvikling og produksjon av produkter har ført til at vi allerede ser mange billige kinesiske digitalkameraer, MP3-spillere og andre duppedingser på det norske markedet.

Drastisk nedgang

Hva med deg?

Kommer du til å kjøpe deg DVD-opptaker i 2004? (Avsluttet)
Sannsynligvis(40%) 717
Helt sikkert(34%) 604
Vet ikke(11%) 204
Sannsynligvis ikke(9%) 160
Nei(6%) 107
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Også på PC-komponenter er kineserne i ferd med å konkurrere japanerne og koreanerne i senk - i hvert fall på pris. Kinesiske LiteON har for eksempel mye av æren for at prisene på DVD-brennere til PC-bruk har sunket drastisk på svært kort tid.


Nå lanserer LiteON sin første DVD-opptaker, LVW-5001, og med en prislapp på 299 dollar i USA (2.033 kroner med dagens kurs), blir den garantert å finne under mange amerikanske juletrær i år.

DVD-opptakeren skal være den første som er utstyrt med FireWire-port for tilkobling av DV-kamera. Dermed kan du brenne DV-opptakene dine direkte til DVD, uten å gå veien om PCen. På en DVD+R(W)-plate får du plass til inntil 6 timer film (kraftigste kompresjon, tilsvarende VHS).

Kommer

Her hjemme må vi foreløpig smøre oss med tålmodighet. Telehuset, som selger LiteON-produkter, opplyser at de muligens hopper over denne modellen til fordel for en som også kan spille av DivX-filmer. Denne er ventet på nyåret. Priser er foreløpig ukjent.

Les for øvrig vår test av DVD/DivX-spilleren LiteON LVD-2001.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer