Nå blir DVD-spilleren trådløs

DVD-spilleren er det moderne hjemmets underholdningssentral, ikke bare for filmer, men også musikk og foto. De første DVD-spillerne som kan kobles til nettverk og hente innhold fra PCen, har allerede vært på markedet en stund. Nå blir de trådløse.

Philips' nye DVD-spiller i Streamium-serien henter musikk og film trådløst til TVen.
Philips' nye DVD-spiller i Streamium-serien henter musikk og film trådløst til TVen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kiss Technology var blant de aller første som lanserte en DVD-spiller som kunne kobles til nettverket og spille filmer og musikk som lå lagret på PCer i nettverket. DP-500 er allerede blitt en pen suksess for selskapet. Foruten nettverksbiten er den identisk med DP-450, som vi har testet.

Streamium

Philips var også tidlig ute med å tenke nettverk i underholdningssammenheng. I fjor kom de på markedet med sitt Streamium-konsept, som den gang bestod av et stereoanlegg som kunne kobles til lokalnett/Internett, og streame musikk fra nettbaserte radiostasjoner, og PCer i nettverket.

Da DinSide Data besøkte Philips i Nederland i forrige måned, viste de frem den nye generasjonen Streamium-produkter, som bestod av DVD- og musikkspillere som ved hjelp av 802.11b-standarden kunne utføre samme streaming, men uten kabel.

Utviklingen går helt klart mot trådløse enheter, ettersom prisene på trådløse nettverksløsninger blir billigere og billigere, og flere og flere privatpersoner anskaffer seg slike. Nylig annonserte også det amerikanske selskapet Gateway at lanserer en rimelig DVD-spiller som kan streame musikk, video og vise bilder trådløst fra PCen. All navigasjon skjer på TVen ved hjelp av fjernkontrollen (kilde:Cnet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer