Nå blir DVD-spilleren trådløs

DVD-spilleren er det moderne hjemmets underholdningssentral, ikke bare for filmer, men også musikk og foto. De første DVD-spillerne som kan kobles til nettverk og hente innhold fra PCen, har allerede vært på markedet en stund. Nå blir de trådløse.

Philips' nye DVD-spiller i Streamium-serien henter musikk og film trådløst til TVen.
Philips' nye DVD-spiller i Streamium-serien henter musikk og film trådløst til TVen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kiss Technology var blant de aller første som lanserte en DVD-spiller som kunne kobles til nettverket og spille filmer og musikk som lå lagret på PCer i nettverket. DP-500 er allerede blitt en pen suksess for selskapet. Foruten nettverksbiten er den identisk med DP-450, som vi har testet.

Streamium

Philips var også tidlig ute med å tenke nettverk i underholdningssammenheng. I fjor kom de på markedet med sitt Streamium-konsept, som den gang bestod av et stereoanlegg som kunne kobles til lokalnett/Internett, og streame musikk fra nettbaserte radiostasjoner, og PCer i nettverket.

Da DinSide Data besøkte Philips i Nederland i forrige måned, viste de frem den nye generasjonen Streamium-produkter, som bestod av DVD- og musikkspillere som ved hjelp av 802.11b-standarden kunne utføre samme streaming, men uten kabel.

Denne trådløse DVD-spilleren fra Gateway koster rundt 2.000 kroner i USA.
Denne trådløse DVD-spilleren fra Gateway koster rundt 2.000 kroner i USA. Vis mer


Utviklingen går helt klart mot trådløse enheter, ettersom prisene på trådløse nettverksløsninger blir billigere og billigere, og flere og flere privatpersoner anskaffer seg slike. Nylig annonserte også det amerikanske selskapet Gateway at lanserer en rimelig DVD-spiller som kan streame musikk, video og vise bilder trådløst fra PCen. All navigasjon skjer på TVen ved hjelp av fjernkontrollen (kilde:Cnet

Mot Microsofts intensjoner?

Hva tror du?

Blir PCen et stuemøbel? (Avsluttet)
Ja(46%) 432
Nei, DVD-spiller og streaming er tingen!(43%) 399
Couldn't care less(8%) 75
Vet ikke(3%) 32
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Microsoft er blant dem som ønsker en annen vri; nemlig å gjøre PCen til en stuevennlig underholdningssentral. Mye taler derimot imot en slik utvikling; det finnes allerede en eller flere PCer i de fleste hjem, som ikke uten videre kan plasseres i stua. PCen bruker dessuten tid på oppstarten, og som regel har man et større eller mindre støyproblem knyttet til viftene/harddisker i PCen. Disse problemene elimineres ved å bruke løsninger som de omtalte fra Kiss, Philips og Gateway.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer