Emojis i Windows 10:

Nå blir endelig emojiene en del av Windows

Vi kan knapt uttrykke oss lenger uten å bruke emojier. Den 17. oktober kommer de som standard også i Windows.

ENDELIG PÅ PLASS: Uttrykksikoner (emojis) får du fram ved å trykke WIN + . (punktum) etter at du har oppdatert til den nyeste Windows 10-utgaven. Skjermdump: Youtube
ENDELIG PÅ PLASS: Uttrykksikoner (emojis) får du fram ved å trykke WIN + . (punktum) etter at du har oppdatert til den nyeste Windows 10-utgaven. Skjermdump: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smilefjes, sutrefjes, le-seg-ihjel-fjes, gråtefjes og oppgittfjes: Emojiene har i løpet av få år blitt en helt naturlig forlengelse av skriftspråket vårt.

Mange har problemer med å uttrykke seg uten å bruke dem, og hvis man kutter dem ut, er det en fare for at mottakeren oppfatter oss på en annen måte enn det som var hensikten.

Lik det eller ikke: Nå blir omsider emoji-tastaturet integrert også på PC-en.

Den 17. oktober kommer det en stor oppdatering til Windows 10, kalt «Fall Creators Update», der emojiene er en av mange nyheter.

Slik virker det

Etter oppdateringen kan du trykke flagg-tasten og punktum samtidig. Da dukker denne boksen opp på skjermen:

Herfra kan du velge mellom hundrevis av ikoner (inkludert Emoji 5.0). Et trykk på ett av dem, setter emojien inn i dokumentet, e-posten eller hvilket som helst kompatibelt tekstprogram du jobber i.

Tilsvarende løsning finnes for øvrig også for MacOS.

Mye annet knask

Fall Creators Update inneholder en rekke andre nyheter og forbedringer, her er noen av dem:

  • OneDrive On-Demand Sync: Du kan se filer du har liggende på OneDrive, direkte i Utforsker, selv om de kun ligger lagret i nettskyen. Når du åpner filene, lastes de ned lokalt. Denne funksjonaliteten var tilgjengelig i Windows 8, men ble midlertidig tatt bort da Microsoft innså at de måtte jobbe mer med den.
  • Windows Mixed Reality: Med de rette VR-brillene (og en kraftig nok PC), kan du blande virtuelle figurer med virkeligheten. Det gjør det for eksempel mulig å spille spill der figurene løper rundt i rommet du befinner deg i.
  • Koble PC og mobil: Hvis du for eksempel begynner å lese en artikkel i Edge på PC-en, kan du fortsette å lese den i Edge på mobilen. Virker både på Android-mobiler og iPhone. Dette er en funksjonalitet Microsoft ønsker å utvide med tiden.
  • Bedre brukergrensesnitt: En rekke forbedringer blant annet i startmenyen og oppgavelinjen er på plass. Du kan nå også skalere skrift i en rekke eldre Win32-programmer uten å måtte logge ut og inn av Windows.
  • I tillegg skal sikkerheten være forbedret, blant annet gjennom nye funksjoner i Windows Defender, inkludert vaksine mot løsepengevirus. Operativsystemet skal også ha blitt smartere med tanke på strømbruk, noe som skal kunne merkes på batteritiden, lover Microsoft.

En annen nyhet er en ny tidslinje-funksjon som lar deg finne frem til dokumenter, presentasjoner og annet du har jobbet på i det siste

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer