Nå blir HD-kameraene billige

Toshiba med 1080P-kamera fra 1490 kroner.

Toshiba Camileo H20
Toshiba Camileo H20 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har muligens lagt merke til at tradisjonelle videokameraer er blitt mye billigere den siste tiden. Nå er turen kommet til HD-kameraene, og ikke bare de som filmer i 720P, men også modeller som tar opp i 1080P.

Det betyr full utnyttelse av alle pikslene på selv de største flat-TV-ene på det norske markedet.

Starter på 1490 kroner

Toshiba lanserer nå fire nye modeller i dette segmentet, og den billigste av dem koster kun 1490 kroner, inkludert moms. De kan alle filme i 1080P, men ikke med 1920 x 1080 piksler som vi først kom i skade for å skrive, men 1440 x 1080.

Modellen heter Camileo S10, og er det minste og tynneste av de nye kameraene. Det måler kun 18 mm, og er ellers på størrelse med en kortstokk.

Både denne, og den litt dyrere P10 (1690 kroner) har 2,5 tommer flipp-skjerm, 4x optisk zoom, og lagrer videoene til minnekort av typen SD og SDHC. Disse har en kapasitet på inntil 32 GB i skrivende stund, og det beregnes ca 15 minutter opptak pr GB (formatet er H.264).

Kameraene kan også ta stillbilder med 5 megapiksels oppløsning.

Begge modeller er utstyrt med HDMI-kontakt, slik at du enkelt kan koble dem til TV. Det følger også med videoredigeringsprogram for dem som har tid til slikt, og et program som gjør det enkelt å laste opp videoer til YouTube.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer