Samsungs nye TV-er 2017

Nå blir TV-kablene usynlige

Slik har Samsung løst kabelflokene på sine 2017 TV-modeller.

SKJULT I FOTEN: Kun en tynn, optisk kabel og strømkabel går inn i TV-en. Alle de andre tilkoblingene går i en boks som kan plasseres inntil 15 meter unna. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SKJULT I FOTEN: Kun en tynn, optisk kabel og strømkabel går inn i TV-en. Alle de andre tilkoblingene går i en boks som kan plasseres inntil 15 meter unna. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

BARCELONA: Samsung har nettopp vist frem årets TV-kolleksjon myntet på det europeiske markedet, i Barcelona, Spania. TV-ene omfatter totalt ti modeller fordelt på fire forskjellige klasser.

QLED mot OLED

Toppklassen består av de mye omtalte QLED-modellene, som er basert på Quantum Dot-teknologien. Disse tar sikte på å konkurrere direkte mot konkurrentenes OLED-modeller, med blant annet svært godt sortnivå, høy lysstyrke (over 1500 nits) og et bilde som kan betraktes fra nær død vinkel uten at kontraster og farger blir skadelidende. Les mer om dem her.

TOPPMODELLEN: Samsungs Knut-Eirik Rørnes ved siden av årets absolutte toppmodell, 88-tommeren 88Q9F. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TOPPMODELLEN: Samsungs Knut-Eirik Rørnes ved siden av årets absolutte toppmodell, 88-tommeren 88Q9F. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

I mellomsjiktet finner du MU-serien, som fordeler seg mellom klassene Samsung kaller UHD TV og Premium UHD TV. Disse vil være basert på tradisjonelle 4K LCD-paneler, med lysstyrke på inntil 1000 nits (gjelder Premium UHD).

I den rimeligste klassen finner du M-serien, som innbefatter to enklere modeller basert på LCD-paneler med full HD-oppløsning.

Kablene blir «borte»

Det som imidlertid er en svært interessant detalj på nesten alle årets Samsung-TV-er, er at kablene har blitt mer eller mindre usynlige. På toppserien går det kun én tynn optisk kabel mellom TV-ene og boksen du kobler utstyret til, og denne, sammen med strømkabelen, kan føres gjennom foten på TV-en, slik at ingenting blir synlig oppå TV-benken.

TYNT: Den tynne optiske kabelen forbinder tilkoblingsboksen med TV-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TYNT: Den tynne optiske kabelen forbinder tilkoblingsboksen med TV-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Den optiske kabelen er fem meter lang, men fra Samsung får vi opplyst at den fås i lengder på inntil 15 meter. Det åpner for at du kan ha tilkoblingsboksen på et helt annet sted i stua, for eksempel i et skap sammen med TV-mottaker, Blu-ray-spiller og spillkonsoll.

Også de fleste av de andre modellene har føtter med plass til kabler på innstiden, her ser du et knippe av dem (Klikk på bildene for å se større utgaver):

Ny og forbedret alt-i-ett-fjernkontroll

For å toppe det hele har Samsung også forbedret sin One Remote, som vi har omtalt tidligere. Den nye Premium One Remote (som fås på toppmodellene og enkelte andre) skal kunne styre inntil 90 prosent av alle Blu-ray-spillere, spillkonsoller og TV-mottakere på markedet - de fleste uten at du behøver å konfigurere noe som helst - TV-en vil gjenkjenne dem og installere instruksene automatisk. Dermed kan du for eksempel skifte kanal på Get-boksen med One Remote, selv når boksen står et helt annet sted.

UNIVERSAL: Den nye Premium One Remote skal kunne betjene inntil 90 prosent av utstyret du normalt vil koble til TV-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
UNIVERSAL: Den nye Premium One Remote skal kunne betjene inntil 90 prosent av utstyret du normalt vil koble til TV-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

- Vi jobber nå med å få One Remote kompatibel med alle de mest aktuelle TV-boksene i Norge, inkludert Get, Canal Digital, Altibox, Viasat og RiksTV, sier produktspesialist Knut-Eirik Rørnes i Samsung, til Dinside.

De nye Samsung-TV-ene ventes på markedet i april/mai. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi får dem til test.

Reiseomkostningene til denne reportasjen ble dekket av Samsung. Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer