Nå endres prisene

Fra 1. november tilbyr Disney+ et nytt billigabonnement.

NYE REGLER: Fra og med 1. november innfører Disney+ en rekke endringer til tjenesten. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock
NYE REGLER: Fra og med 1. november innfører Disney+ en rekke endringer til tjenesten. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var varslet, men fra og med i dag, onsdag 1. november, er det et nytt abonnementsregime på Disneys strømmetjeneste.

Frem til nå har det kun eksistert ett abonnement til 89 kroner i måneden.

«Mer fleksibel»

Nå utvides dette til tre forskjellige abonnementer som vil koste fra 59 til 119 kroner i måneden.

- I dag tar vi neste steg i utviklingen av Disney+, med en mer fleksibel abonnementsmodell som blant annet inkluderer et abonnement med reklame til en ekstremt konkurransedyktig pris. For første gang noensinne får du tilgang til hele biblioteket vårt, samt prisvinnende TV-serier som The Bear, Disney+-originaler som The Kardashians og storfilmer som Den lille havfruen, for kun 59 kroner per måned, sier Hans van Rijn, administrerende direktør for The Walt Disney Company Nordic & Baltic, i en pressemelding.

- Juniormodus, for de yngste seerne, vil alltid være fri for reklame. Samtidig er det to helt annonsefrie alternativer, «Standard» og «Premium», for seerne som foretrekker det. Jeg er full av forventning og stolt over vårt nye tilbud til det norske markedet, sier van Rijn.

TRE ALTERNATIVER: Frem til nå har Disney+ kun hatt én abonnementstype. Nå blir det tre forskjellige å velge mellom, inkludert en billigere reklamebasert variant. Skjermbilde: Disney+
TRE ALTERNATIVER: Frem til nå har Disney+ kun hatt én abonnementstype. Nå blir det tre forskjellige å velge mellom, inkludert en billigere reklamebasert variant. Skjermbilde: Disney+ Vis mer

Du må betale mer for 4K

Det er to ting til som er verdt å merke seg i forbindelse med abonnementsendringene.

For det første blir det nåværende Standard-abonnementet kraftig nedgradert fra 4K og Dolby Atmos til 1080p og 5.1-lyd. Vil du beholde 4K og Dolby Atmos, må du oppgradere til det dyreste Premium-abonnementet til 119 kroner i måneden.

Så er det slik at nåværende kunder automatisk blir overført til det dyreste premiumabonnementet. Vil du ikke betale for dette, eller trenger du ikke best lyd og bilde, må du selv passe på å nedgradere til Standard eller Standard med reklame.

Nylig varslet Netflix at de satt opp prisene på sitt Premium-abonnement i USA til 22,99 dollar i måneden, cirka 245 kroner. Foreløpig har ikke de norske prisene blitt satt opp.

Vil slå ned på kontodeling

Disney+ har på sin side varslet at de kommer til å følge Netflix når det gjelder å få en slutt på kontodeling. Strømmetjenesten sendte i forrige måned ut en e-post til kundene hvor de forklarte de nye retningslinjene:

«Med mindre Tjenestenivået ditt uttrykkelig tillater det, kan du ikke dele abonnementet utenfor husstanden din.

Hvis vi fastslår at du har brutt Avtalen, kan vi begrense eller avslutte tilgangen til Tjenesten og/eller iverksette andre tiltak som beskrevet i denne Avtalen»

Netflix tar 39 kroner ekstra per person du deler kontoen din med. Om Disney+ vil kreve det samme, er foreløpig uvisst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer