Nå er 15-tommers LCD-skjermer billige

Skjermen er viktig, det er den delen av PCen som på mange måter skaper vårt arbeidsmiljø. Derfor er det viktig at den er behagelig å bruke og ikke irriterer oss med tekniske og bruksmessige svakheter. Vi var kommet til et punkt hvor vi måtte gjøre noe drastisk med vår skjermløsning hjemme.

Nå er 15-tommers LCD-skjermer billige
Publisert
Sist oppdatert

Flatskjermer har stått på ønskelisten lenge. Den viktigste årsaken til dette er at prisene har vært så høye, at vi ikke har tatt oss råd til det. Særlig hvis vi ønsket oss litt størrelse på skjermen.

Etter at vi begynte å bruke 2 skjermer, som du kan lese om i denne artikkelen, har vi gradvis begynt å tenke i litt andre baner.

Lang og tro tjeneste

Vi har brukt vår ene 17-tommers skjerm, en Philips 1709, siden vi kjøpte den en gang i 1989 eller 1990. Da krøp 17-tommerne under den magiske 10 000 kroners-grensen. Siden vår den gang to år gamle 14-tommer hadde gitt opp ånden, tok vi det store spranget i skjermoppløsning fra 640x480 til 1024x768. Og alt var såre vel i mange år. Skjermen var til og med over til USA en vinter, og fikk kjøre på 117 volt og 60 Hz i flere måneder, sammen med en Mac. Forandring fryder...

Men tidens tann gnager seg til slutt igjennom og skjermen har mistet både skarpheten og lysstyrken. At den hadde blitt såpass skral, ble svært tydelig etter at den andre 17-tommers skjermen kom i hus. Denne var ikke ny, vi kjøpte den av en bekjent for en symbolsk sum, men den var langt skarpere og langt friskere i fargene. Plassert side ved side var det ingen tvil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer