Meta lanserer Quest 3

Nå er det VR-feber

Bare dager før Apples store lansering, prøver Meta-sjef Mark Zuckerberg å stjele rampelyset.

AVDUKET: Meta har offisielt avslørt sine nyeste VR-briller, Quest 3. Foto: Meta
AVDUKET: Meta har offisielt avslørt sine nyeste VR-briller, Quest 3. Foto: Meta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag i neste uke er det ventet at Apple skal introdusere sine aller første virtuelle briller, som trolig får navnet «Reality Pro».

Torsdag kveld norsk tid kom imidlertid Meta (tidligere Facebook) Tim Cook og kompani i forkjøpet med et nytt sett med VR-briller. Mark Zuckerberg delte nyheten i et innlegg på Instagram.

Meta Quest 3 er navnet på de nye brillene, som offisielt slippes til høsten. Høyere oppløsning, bedre ytelse og slankere formfaktor skal være de viktigste nyhetene, skriver det svenske teknologinettstedet M3.se.

Da vi testet forgjengeren, opprinnelig kalt Oculus Quest 2, for over to år siden, kalte vi det for «VR for massene».

Mens det tradisjonelt har vært mye fokus på gaming på slike hodesett til nå, kan Meta-brillene også brukes til å besøke selskapets eget «Metaverse», en virtuell versjon av internett.

Blandet virkelighet

Som med Metas mer avanserte VR-briller og storebroren, Quest Pro, støtter Quest 3 såkalt «mixed reality» med noe som kalles for «passthrough» i farger. Passthrough betyr at man kan se verden utenfor.

Ifølge Engadget gjør dette det mulig for brukere å se en fargeversjon av det fysiske rommet rundt dem via de eksterne kameraene. Brillene vil altså kunne blande virtuelle objekter og den virkelige verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.