Nå er Google Chrome 15 størst

Ifølge velrenommert statistikktjeneste har Chrome 15 gått forbi Internet Explorer 8.

Google Chrome 15 går forbi Internet Explorer 8, og er verdens mest brukte nettleser.
Google Chrome 15 går forbi Internet Explorer 8, og er verdens mest brukte nettleser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

StatCounter er en av de mest brukte statistikktjenestene på nett når det gjelder å kartlegge bruk av nettlesere og operativsystemer, og genererer både globale og lokale statistikker.

Helt siden lanseringen av Chrome-nettleseren fra Google i 2008, har utbredelsen økt jevnt og trutt, først og fremst på bekostning av Internet Explorer, men også Firefox. Og aller mest populær i skrivende stund er Chrome 15, som stod for 24% av den totale webtrafikken de to siste ukene i november og første i desember, skriver amerikanske PC World.

Historisk

Dermed kryper den mest brukte Chrome-utgaven forbi Internet Explorer 8 med ca ett prosentpoeng, og for første gang siden Netscapes storhetstid på nittitallet har en Microsoft-konkurrent igjen overtatt tronen.

Nå skynder vi oss å legge til at Internet Explorer totalt sett fortsatt regjerer - totalt sett. Internet Explorer 6, 7, 8 og 9 har totalt 40,63% av det globale markedet i nevnte tidsrom. Chrome har 25,69%, mens Firefox har 25,23% på tredjeplass.

Også størst i Norge

I Norge er Chrome-ledelsen enda sterkere, selv om markedsandelen er litt lavere. Her har Chrome 15 en markedsandel på 23,29%, og Internet Explorer 8 har 19,22% på andreplass, ifølge StatCounter, men også her dominerer IE fortsatt med 37,33% markedsandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer