Nå er WPA usikkert

I dag bør du fikse et par ting i ruteren din.

Ditt trådløse nett kan være utrygt. Foto: Simon Stratford
Ditt trådløse nett kan være utrygt. Foto: Simon Stratford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før helga ble det kjent at sikkerhetseksperter har funnet ut en måte der de delvis kan cracke en WPA-kryptering på få minutter.

Kvalifisert gjetning tilsier at dette er den mest utbredte krypteringsalgoritmen som brukes på trådløse rutere i norske hjem.

Sikkerhetshullet gjør at datatrafikk som sendes fra ruteren til en maskin som er koblet på kan fanges opp, og at utenforstående også kan sende informasjon, som tilsynelatende kommer fra ruteren, til maskinen din.

Hvis ruteren din er satt opp til å bruke WPA-krypteringsalgoritmen og du i tillegg bruker såkalt TKIP (Temporal Key Integrity Protocol), kan fremgangsmåten ramme deg; uavhengig av om du har laget et kryptisk passord uten ord fra ordboka.

I følge pcworld.com klarte forskerne å få til dette ved å lure ruteren til å sende dem store mengder data, som gjør det enklere å finne krypteringsnøkkelen. Kombinert med et "matematisk gjennombrudd" var de i stand til å knekke koden på 12-15 minutter.

>> Trodde du passordet ditt var trygt?>> Det eneste passordet du må huske

Dette bør du gjøre

Som nevnt gjelder dette bare tilfeller der ruteren er satt opp med WPA-kryptering og TKIP-protokollen. Fremgangsmåten klarer ikke å knekke WPA2-kryptering; ei heller AES (advanced encryption standard), som du også kan bruke sammen med WPA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer