Oversetter språk på direkten

Nå får flere hodetelefoner støtte for oversetting på direkten

Ikke lenger bare forbeholdt Pixel Buds.

UTVIDER STØTTEN: Sony WH-1000XM3 er blant hodetelefonene med innebygd støtte for Google Assistant, og som nå skal kunne oversette samtaler på direkten. Foto: Pål Joakim Pollen
UTVIDER STØTTEN: Sony WH-1000XM3 er blant hodetelefonene med innebygd støtte for Google Assistant, og som nå skal kunne oversette samtaler på direkten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Googles Airpods-utfordrer Pixel Buds høstet ikke de voldsomme lovordene da de ble lansert tidligere i år (ikke i Norge), men en artig funksjon er muligheten for å kunne bruke dem til å snakke med folk på tvers av språk.

Dette fungerer ved at du holder knappen inne på øreproppene og sier noe på ditt språk, og så blir det oversatt til motpartens språk og formidlet via høyttaleren på mobiltelefonen. Likeledes kan motparten snakke tilbake på sitt språk (via mikrofonen på telefonen), der du får servert oversettelsen rett inn i øregangen.

Under ser du en demonstrasjon med svensk og engelsk fra da Pixel Buds ble vist fram første gang:

Vis mer Vis mer

Flere enheter støttes

Mens denne muligheten tidligere var forbeholdt Pixel Buds og Googles Pixel-telefoner, ser det nå ut til å gjelde langt flere enheter.

Ifølge Droid Life oppdaterte Google nylig sine supportsider med ny informasjon om at oversettelsesfunksjonen nå skal være støttet på alle Google Assistent-kompatible hodetelefoner, og med alle Android-telefoner.

Det betyr blant annet at det skal virke på Sonys WH-1000XM3-hodetelefoner, som vi testet for noen uker siden. Dem har vi allerede levert tilbake, ellers skulle vi selvsagt ha sjekket selv.

Støtten finnes også på en håndfull andre Sony-hodetelefoner med Assistant-støtte (inkludert forgjengeren, XM2), samt på Bose QC35 II.

40 språk

For å få det til å virke, trenger man siste utgave av Google Translate-appen installert på telefonen.

Norsk er blant de 40 språkene som støttes, og på den samme listen finnes blant annet spansk, tyrkisk, thai, gresk og dansk, så her bør neste års sommerferie være reddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer