Google sikrer alle kontoer:

Nå får mange nordmenn e-post fra Google

Har du ikke aktivert totrinnsbekreftelse ennå, gjør Google det for deg.

FÅR EPOST: I disse dager sender Google ut e-post til millioner av brukere om at totrinnsbekreftelse blir aktivert automatisk om ikke brukerne gjør det selv. Illustrasjonsfoto: Pål Joakim Pollen
FÅR EPOST: I disse dager sender Google ut e-post til millioner av brukere om at totrinnsbekreftelse blir aktivert automatisk om ikke brukerne gjør det selv. Illustrasjonsfoto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å sikre nettlivet ditt, som vi har skrevet om mang en gang på Din Side, er å beskytte alle kontoer som støtter det med såkalt tofaktorautentisering, eller totrinnsbekreftelse, som det også kalles.

Dette gjør at du trenger mer enn bare brukernavn og passord når du skal logge på fra en ny enhet. Du må også oppgi en engangskode du får på telefonen, en kodebrikke eller lignende - akkurat som når du logger på nettbanken din med BankID.

Med andre ord må du identifisere deg med noe du vet (brukernavn/passord) og noe du har (kodebrikke/telefon), altså to faktorer – eller to trinn, om du vil.

Skulle passordet ditt bli avslørt i en datalekkasje et sted, vil det med andre ord ikke være nok for uvedkommende for å få logget på som deg, fordi de da ikke har tilgang på telefonen din.

Google tvinger brukerne

Google har lenge jobbet for å få brukerne sine til å aktivere denne funksjonen som en ekstra sikkerhet, og har du ikke slått på totrinnsbekreftelse, har du sikkert sett diverse advarsler rundt om på Googles nettsider eller fått e-post om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer