Microsoft Edge

Nå får PC-en din en ny nettleser

Endelig en nettleser fra Microsoft som kan brukes til mer enn å laste ned Chrome.

NY NETTLESER: Microsoft skroter den gamle utgaven av Edge med en ny versjon bygget på Googles Chromium. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY NETTLESER: Microsoft skroter den gamle utgaven av Edge med en ny versjon bygget på Googles Chromium. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært ledende blant nettleserne i lang tid, har Microsoft for lengst blitt parkert av Google og Chrome, som har nærmere 70 prosent markedsandel på PC, ifølge tall fra NetMarketShare.

Internet Explorer (IE) hang ikke med i utviklingen, mens Edge, som ble lansert med Windows 10, har ikke maktet å tiltrekke seg brukere.

I fjor annonserte Microsoft, muligens litt overraskende, at de skroter sin egenutviklede nettlesermotor, EdgeHTML, til fordel for Googles Chromium. Den største fordelen med dette er at nettsider og -innhold vil vises likt som i Chrome, og det gjør at nye Edge er mer kompatibel med nyere netteknologi enn EdgeHTML-utgaven.

En annen fordel er hyppigere oppdateringer. Gamle Edge ble oppdatert gjennom Windows 10-oppdateringer i Windows Update, men Microsoft vil sende oppdateringer direkte til nye Edge – akkurat slik som Chrome fungerer. Dermed kan du forvente månedlige oppdateringer til nettleseren.

Tilgjengelig denne uka

15. januar starter Microsoft utrullingen av den nye Edge-versjonen til Windows 10, og den erstatter den nåværende utgaven av Edge som du har installert på PC-en din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer