Microsoft Edge

Nå får PC-en din en ny nettleser

Endelig en nettleser fra Microsoft som kan brukes til mer enn å laste ned Chrome.

NY NETTLESER: Microsoft skroter den gamle utgaven av Edge med en ny versjon bygget på Googles Chromium. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY NETTLESER: Microsoft skroter den gamle utgaven av Edge med en ny versjon bygget på Googles Chromium. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært ledende blant nettleserne i lang tid, har Microsoft for lengst blitt parkert av Google og Chrome, som har nærmere 70 prosent markedsandel på PC, ifølge tall fra NetMarketShare.

Internet Explorer (IE) hang ikke med i utviklingen, mens Edge, som ble lansert med Windows 10, har ikke maktet å tiltrekke seg brukere.

I fjor annonserte Microsoft, muligens litt overraskende, at de skroter sin egenutviklede nettlesermotor, EdgeHTML, til fordel for Googles Chromium. Den største fordelen med dette er at nettsider og -innhold vil vises likt som i Chrome, og det gjør at nye Edge er mer kompatibel med nyere netteknologi enn EdgeHTML-utgaven.

En annen fordel er hyppigere oppdateringer. Gamle Edge ble oppdatert gjennom Windows 10-oppdateringer i Windows Update, men Microsoft vil sende oppdateringer direkte til nye Edge – akkurat slik som Chrome fungerer. Dermed kan du forvente månedlige oppdateringer til nettleseren.

Tilgjengelig denne uka

15. januar starter Microsoft utrullingen av den nye Edge-versjonen til Windows 10, og den erstatter den nåværende utgaven av Edge som du har installert på PC-en din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.