Test av Acer Chromebook R13

Nå fikk vi lyst på en Chromebook

Med berøringsskjerm, nettbrettmodus og Android-apper gir Chromebook virkelig mening.

APPER I VINDUER: Her kjører vi tre Android-apper i vinduer som tilsvarer mobilskjermer - samtidig. Kombinert med berøringsskjerm, får du det beste fra to verdener. Foto: Bjørn Eirik Loftås
APPER I VINDUER: Her kjører vi tre Android-apper i vinduer som tilsvarer mobilskjermer - samtidig. Kombinert med berøringsskjerm, får du det beste fra to verdener. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chromebook er en betegnelse på bærbare PC-er som kjører ChromeOS, et operativsystem laget av Google. I motsetning til Windows, med sine programmer som installeres lokalt på SSD-en eller harddisken, er det i hovedsak webbaserte apper som kjøres på en Chromebook, gjennom nettleseren Google Chrome.

Derfor har de fleste maskinene lite lokal lagringsplass, siden det aller meste foregår på nettet.

Enkelte web-apper kan også brukes når du er offline, for eksempel suiten med kontorapper Google Docs, men for å dra fullt nytte av en Chromebook må du være på nett.

Nå kan de kjøre Android-apper

Tidligere i høst meldte flere leverandører om at interessen for Chromebooks var sterkt økende i Norge. En av årsakene kan være at mange modeller har fått utvidet funksjonalitet gjennom nye utgaver av ChromeOS, først og fremst muligheten til å kjøre Android-apper. Prisene er fortsatt lave, sammenlignet med Windows-baserte PC-er og Mac-er.

Fleksibel maskin

Acer Chromebook R13 kom egentlig på markedet i vår, men er fortsatt en høyaktuell modell som har fått denne muligheten til å installere og kjøre Android-apper fra Google Play-butikken. I tillegg har den både berøringsskjerm og såkalt 360-graders design, det vil si at skjermen kan skyves helt rundt til den dekker baksiden- og dermed kan maskinen også brukes som et nettbrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer