Nå fjerner Spotify låter

En av fjorårets desidert mest populære nyvinninger på nettet opplever nå problemer. Det handler naturligvis om opphavsrettighetene.

Nå fjerner Spotify låter
Publisert
Sist oppdatert

For uinnvidde kan vi fortelle at Spotify er en musikktjeneste på nettet, der du kan få tilgang til å avspille all den musikken du orker, i den rekkefølgen du ønsker, uavhengig av tid og sted. Alt du trenger er et lite gratisprogram og en gratis- eller betalkonto (sistnevnte er helt uten reklameavbrudd).

DinSide Data var blant de første mediene i Norge som omtalte Spotify, og før jul delte vi også ut en rekke invitasjoner til tjenesten, som fortsatt er i lukket beta-fase.

Les også:Dette er musikkhimmelenBruk Spotify bedre

Alle de store

Det som gjør Spotify ekstra interessant som musikktjeneste, er at de har avtale med alle de store plateselskapene, i tillegg til en rekke uavhengige mindre utenlandske og norske plateselskaper, sistnevnte organisert gjennom Phonofile.

Det har imidlertid vært noen mangler i biblioteket, men selskapet har lovet å gi tilgang til flere millioner nye låter i tiden fremover.

Skjær i sjøen

Det kan imidlertid vise seg å bli en kronglete vei mot målet, for i øyeblikket fjernes i stedet sanger fra Spotify. I følge Dagbladet har artister som Tool, Frank Zappa og mange andre blitt fjernet fra arkivet de siste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer