YouTube

Nå fjerner YouTube dette

Gjør endringer for å stanse grupperinger.

TOMMEL OPP ELLER NED?: Snart forsvinner tommel ned-tellingen slik at du ikke lenger kan se at denne videoen har 3000 misliker-trykk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TOMMEL OPP ELLER NED?: Snart forsvinner tommel ned-tellingen slik at du ikke lenger kan se at denne videoen har 3000 misliker-trykk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Tidligere i år utførte YouTube et eksperiment som viste at såkalte tommel ned-kampanjer, der brukere flokket seg sammen for å drive ned populariteten til videoer, ble mindre interessant etter at de fjernet tellingen under videoen.

Eksperimentet avdekket en reduksjon i antall tommel ned-trykk, eller misliker, etter at de tok vekk tellingen.

Det er årsaken til at strømmeportalen nå varsler endringer for funksjonen.

Forsvinner, men ikke helt

Endringen innebærer at antallet tommel ned-trykk ikke lenger blir vist under videoene, kun antallet tommel opp blir synlig.

Det betyr ikke at tommel ned-knappen forsvinner. Nei, den vil fortsatt være tilgjengelig, slik at du fortsatt kan trykke på den for å fortelle YouTubes algoritme at du ikke liker eller ikke er interessert i innholdet, men antallet tommel ned-trykk blir privat for skaperne.

YouTube skriver at brukere vil se endringen i løpet av de nærmeste dagene.

– Vi forstår at noen av dere ikke vil være enige i denne beslutningen og har brukt det offentlige mislikertallet til å avgjøre om de skal se en video eller ikke, men vi mener at dette er det rette å gjøre for plattformen vår - for bedre å beskytte skaperne mot trakassering, bidra til å sikre at mindre skapere og de som nettopp kommer i gang kan trives, og skape et inkluderende og respektfullt miljø der skaperne har mulighet til å lykkes og føle seg trygge på å uttrykke seg, skriver selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer