Nå forsvinner snart DVD-spilleren

NYHET: Nå får du en DVD-opptaker til under tusenlappen, og dermed vil rene DVD-spillere snart gå over i historiebøkene.

Publisert
Sist oppdatert

Svært mye tyder på at DVD-spillere uten opptaksfunksjon snart vil forsvinne fra butikkhyllene, i følge en rapport fra IDC vil det med stor sannsynlighet skje i løpet av de to-tre neste årene. Med de prislappene vi ser på produktene allerede nå, vil det neppe overraske noen om rapporten får rett.

Under tusenlappen

Inntil nylig har 1.500 kroner vært nedre grensen for denne typen produkter, men tidligere denne uken annonserte Coop-kjeden den første DVD-opptakeren til under 1.000 kroner. Denne modellen, som heter Lumatron DVDR105, selges gjennom kjedens dagligvarebutikker rundt om i landet.

I følge Coop støtter spilleren opptak på DVD+R/RW, og kan avspille formatene DVD-video, DVD+/-RW, VCD, S-VCD, CD-DA, CD-R/-RW, MP3, JPEG picture, musikk-CD og Kodak picture CD. Søk på denne opptakeren gjennom Google gav imidlertid ingen treff.

Hva med DivX?

DinSide Data får daglig spørsmål fra lesere som lurer på DVD-opptakere med DivX-støtte. Nå begynner også disse å dukke opp, og hos Elkjøp får du i skrivende stund en Thomson DVD-opptaker med DivX-støtte (avspilling) for rundt 1.500 kroner. Også Lite-On har rimelige modeller med støtte for DivX.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer